Αρχική Απόψεις - Σχόλια Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ένα χρόνο τώρα η πανδημία μας ταλαιπωρεί και μας έχει αλλάξει τα πάντα.Πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν χαθεί , ακόμα περισσότεροι νοσούν και όλο το υγειονομικό ανθρώπινο δυναμικό δίνει καθημερινή μάχη με τον αόρατο εχθρό .

Έτσι, άλλαξαν οι προτεραιότητες και οι διαδρομές όλων μας .

Όμως , με αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι θα πάρουμε σύντομα τις ζωές μας πίσω , σήμερα στέλνουμε την αγάπη μας και το θαυμασμό μας στους ανθρώπους της θεατρικής κοινότητας, που αν και με κλειστές θεατρικές σκηνές , λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν την τιμητική τους!

Χαιρετίζουμε την προσφορά όλων αυτών που παράγουν πολιτισμό , μέσω του θεάτρου , στην πόλη μας και στο Δήμο μας ευρύτερα και δηλώνουμε την συνεχή στήριξη μας με κάθε τρόπο.

Ιδιαίτερη αναφορά στην Θάλεια Αντωνιάδου και Βάλια Ρεντούλη και σε όλες και όλους όσους έχουν συμμετάσχει και συμμετέχουν στην Παραμυθένια Σκηνή και την Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ, για τις ξεχωριστές στιγμές που μας έχουν χαρίσει , πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν !

Μία από τις δεσμεύσεις μας , κατά τη θητεία μας στο Δημοτικό Οργανισμό , ήταν και η αναβάθμιση του Θεάτρου στον τόπο μας .

Με οδηγό αυτόν τον στόχο, αν και οι συνθήκες της covid 19 στάθηκαν και στέκονται εμπόδιο, δουλέψαμε, συνεργαστήκαμε και είμαστε έτοιμοι την ερχόμενη εβδομάδα να προσφέρουμε στις θεατρικές μας ομάδες τα νέα δεδομένα και να κοινοποιήσουμε τις ενέργειες μας όσον αφορά αυτή την σπουδαία τέχνη .

Το Θέατρο δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει όσο επιμένουμε, πιστεύουμε και ονειρευόμαστε.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.