Αρχική Απόψεις - Σχόλια Γ. Γαβρήλος σε συνάντηση με τον Σύλλογο Παραπληγικών: Αν θέλουμε μια κοινωνία...

Γ. Γαβρήλος σε συνάντηση με τον Σύλλογο Παραπληγικών: Αν θέλουμε μια κοινωνία συμπερίληψης, τα ζητήματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Πολιτείας

Το Τοπικό Παράρτημα Βορειο-Ανατολικής Πελοποννήσου, του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, που εδρεύει στο Άργος, επισκέφθηκε ο Γιώργος Γαβρήλος, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Μήτσουλα Παναγιώτη, Πρόεδρο ΠΑΣΠΑ ΒΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ, για τα ζητήματα των ΑΜΕΑ και για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αφού διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο πως μέσω του θεσμικού του ρόλου θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του ατόμων με Αναπηρία για κάθε αίτημα που χρειάζεται να αναδειχθεί, άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Προέδρου σχετικά με την ανάγκη για αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου στήριξης των ΑΜΕΑ καθώς και για τα τρέχοντα οικονομικό- ασφαλιστικά θέματα που τους απασχολούν.

Κατά την συζήτηση ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο της προσβασιμότητας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας, κάθε φορά που προσπαθούν να μετακινηθούν στο δομημένο περιβάλλον των σύγχρονων πόλεων. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γιώργος Γαβρήλος, η Πολιτεία αλλά και οι ΟΤΑ, ιδίως του Α’ βαθμού, οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν απαρέγκλιτα τα ζητήματα πρόσβασης των ΑΜΕΑ και παράλληλα συνεχώς να βοηθούν στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και στην διαρκή ενσωμάτωση των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών για τα θέματα πρόσβασης και συμμετοχής. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, επισήμανε, θα καταφέρουμε κάποια στιγμή να συγκροτήσουμε μια κοινωνία συμπερίληψης και κατανόησης.

Η προσβασιμότητα στον δρόμο, στα δημόσια κτίρια, στις υπηρεσίες, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, αλλά και στην ίδια την ζωή, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και χρέος μιας δημοκρατικής κοινωνίας είναι η εξασφάλιση ποιότητας ζωής και αξιοπρέπειας για όλους και όλες, τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.