Αρχική Απόψεις - Σχόλια Αργολικές παρουσίες και απουσίες στην ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για την επέτειο...

Αργολικές παρουσίες και απουσίες στην ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για την επέτειο της Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

Παρουσία εκατοντάδων ψηφοφόρων, μελών αλλά και στελεχών ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ζάππειο το διήμερο φεστιβάλ στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων ήταν οι νέοι με τους κοινωνικούς προβληματισμούς στα διάφορα πάνελ συζήτησης που έγιναν για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα, στο αίθριο του Ζαππείου φιλοξενήθηκε έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του κόμματος και πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου.Σταθμός του φεστιβάλ υπήρξε και η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη με έμφαση στο όραμα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Προέδρου και Ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, που παρά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη μια μέρα πριν, παίζοντας μπάσκετ με νεολαίους του κόμματος, πραγματοποίησε κανονικά την ομιλία του.

Το Argolida24.gr βρέθηκε εκεί να καταγράψει τις παρουσίες αλλά και τις απουσίες των Αργολιδέων στελεχών του κινήματος καθώς η επέτειος αυτή είναι η τελευταία πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2023. Παράλληλα μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να εκμαιεύσουμε από κεντρικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη θέματα που αφορούν την πορεία κατάρτισης των ψηφοδελτίων καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μέχρι τις εκλογές, τα οποία και θα δημοσιοποιήσουμε εν ευθετώ χρόνο.

Ανδρέας Πουλάς

Από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη δεν θα μπορούσε να λείπει κανείς εν ενεργεία Βουλευτής του κόμματος. Έτσι λοιπόν και ο Ανδρέας Πουλάς βρέθηκε εκεί, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους συναδέλφους του Βουλευτές αλλά και από στελέχη του κόμματος απ’ όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι η αείμνηστη Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά τον είχε θέσει τομεάρχη Υγείας όπου είχε να διαχειριστεί μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο ίδιος του ανέθεσε το δύσκολο χαρτοφυλάκιο της αγροτικής πολιτικής του κόμματος δίνοντας του έτσι ένα μικρό bonus, μιας και ο κ. Πούλας εκλέγεται από έναν αγροτικό νομό με μεγάλα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα.   

Έτσι λοιπόν, ο κ. Πουλάς έχοντας επαφές με στελέχη του κόμματος απ’ όλη την Ελλάδα όντας Τομεάρχης Υγείας και τώρα Αγροτικής Πολιτικής αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν να τον γνωρίσουν από κοντά και να τον ευχαριστήσουν για τις κοινοβουλευτικές προσπάθειες μέσα από ερωτήσεις και αναφορές που έδωσε για ζητήματα της περιοχής τους.

Γιάννης Μανιάτης

Στην ομιλία βρέθηκε και ο πρώην Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε έναν σύντομο χαιρετισμό κυρίως με παλιά – ιστορικά στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος παρακολούθησε την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη και ύστερα αποχώρησε, αποφεύγοντας μάλιστα να φωτογραφηθεί με συντρόφους του.

Παύλος Χρηστίδης

Από το διήμερο φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει ο εκ Ναυπλίου ορμώμενος και ο άλλοτε στενός συνεργάτης της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά αλλά και υποψήφιος για την αρχηγεία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του 2022 Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης έτυχε θερμής υποδοχής κυρίως από νέους ανθρώπους ενώ επισκέφθηκε την έκθεση με ιστορικά φωτογραφικά ντοκουμέντα αφιερωμένα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Τέλος βρέθηκε και στα θεματικά περίπτερα τα οποία είχαν στηθεί στο χώρο όπου είχε συζητήσεις με τους νέους.

Παναγιώτης Ψυχογυιός

Στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Παναγιώτης Ψυχογυιός ο οποίος συνοδευόταν από τον Φάνη Στεφανόπουλο και το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Άργους Μαρηλίας Ουλή.

Βούλα Νικολάου
Στο Ζάππειο βρέθηκε και η πρώην υποψήφια βουλευτής Αργολίδας Βούλα Νικολάου, όπου φωτογραφήθηκε με μέλη και στελέχη του κόμματος.

Τάσσος Χειβιδόπουλος
Διακοπές στην Μεσσηνία προτίμησε να πάει σύμφωνα με πληροφορίες του Argolida24.gr ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ο οποίος έχει θέσει εαυτόν στην διάθεση του κόμματος για να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Έτσι λοιπόν, δεν βρήκε χρόνο για να είναι λίγες ώρες στο Ζάππειο.
Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Είτε πως έχει πάρει το μήνυμα του, από την Τρικούπη και έχει φάει ”Χ” ή θεωρεί την υποψηφιότητα του σίγουρη οπότε δεν υπήρχε λόγος να βρεθεί στην πρώτη δημόσια ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά και την αποκάλυψη του σκανδάλου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Λεωνίδας Κουτσογιάννης
Στην ομιλία του Ανδρουλάκη βρέθηκε και ο πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Αργολίδας Λεωνίδας Κουτσογιάννης, σύμφωνα με δήλωση του καθώς δεν καταφέραμε να τον εντοπίσουμε πουθενά, ούτε δημοσιοποιήσε και κάποια φωτογραφία στα προσωπικά social media ούτε όμως καταφέραμε και να τον εντοπίσουμε σε κάποιο στιγμιότυπο από φωτογράφους και φωτορεπόρτερ που ήταν εκεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κουτσογιάννης έχει θέσει και αυτός στην διάθεση του κόμματος τον εαυτό του για να είναι υποψήφιος Βουλευτής.

Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Π.Τ