Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη Νίκα – Τα ονόματα...

Φουντώνουν τα σενάρια για αλλαγή σκυτάλης στην παράταξη Νίκα – Τα ονόματα που παίζουν για την διαδοχή

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη του 2023.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος δεν έχει καταστήσει σαφές ακόμα κι αν ο ίδιος επιθυμεί ή όχι να είναι υποψήφιος αφήνοντας έτσι τις φήμες να φουντώνουν.  

Παράλληλα σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που πολλές φορές είναι και πιεστικές στο να δώσει ένα στίγμα των προθέσεων του, απαντά πως είναι μια συλλογική απόφαση καθώς η υποψηφιότητα του δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο αλλά κι από τους συνεργάτες του.

Όσο το όνομα του ”παίζει” χωρίς να δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση, που θεωρούμε ότι θα την δώσει το πολύ μέχρι τον Σεπτέμβριο, τα ονόματα για την αλλαγή σκυτάλης δίνουν και παίρνουν.

Τα ονόματα που ακούγονται κατά καιρούς είναι αυτό του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου, του Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, του Κορίνθιου Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά καθώς και του Ναυπλιώτη Γιώργου Διδασκάλου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αν τελικά ο Παναγιώτης Νίκας δεν είναι υποψήφιος, τότε η επιλογή του προσώπου πιθανόν να γίνει από τους δύο μεγαλύτερους νομούς της Πελοποννήσου δηλαδή Μεσσηνία ή Κορινθία για ευνόητους λόγους.

Η ”συνταγή της επιτυχίας” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι ίδια με αυτήν του 2019.
Πολιτικός ευρείας αποδοχής και από τον χώρο του κέντρου, με πανεπιστημιακή μόρφωση, με επαγγελματική σταδιοδρομία και με πορεία κρυστάλλινη στα αυτοδιοικητικά. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο πρόσωπο του κορίνθιου υφυπουργού Νίκου Ταγαρά.

Διαβάζοντας το βιογραφικό του, στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα δει κανείς ότι άσκησε το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού επί 37 έτη ενώ παράλληλα υπηρέτησε και τον θεσμό της αυτοδικοίκησης  και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό ως πρόεδρος της Κοινότητας Χιλιομοδίου, ως Δήμαρχος Τενέας, ως πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κορινθίας και κατόπιν ως Νομάρχης Κορινθίας κατά την οκταετία 2003 – 2010. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε. και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όλα αυτά όμως είναι εικασίες μπορεί όμως κι όχι.. που εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών λίγους ενδιαφέρουν. Μια λατινική παροιμία πάντως λέει, πως τα λόγια πετούν αλλά τα γραπτά μένουν (verba volant, scripta manent).

Π.Τ