Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Στην Καθολική Εκκλησία και στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας σήμερα Περιφερειάρχης

Στην Καθολική Εκκλησία και στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας σήμερα Περιφερειάρχης [φωτογραφίες]

Στο Ναύπλιο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας όπου αρχικά επισκέφθηκε την Καθολική Εκκλησία (Φραγκοκκλησιά) και εν συνεχεία το Συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας.

Καθολική Εκκλησία – Φραγκοκλησιά

Ο κ. Νίκας επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Καθολικό Ναό όπου του έγινε μια ξενάγηση στον χώρο από τον Εφημέριο του Ναού. Στην συνέχεια επισκέφθηκε την κρύπτη του Ναού όπου βρίσκεται στον προαύλιο χώρο και σήμερα φυλάσσονται τα οστά Φιλελλήνων καθώς και των Βαυαρών στρατιωτών της ακολουθίας του Όθωνα, οι οποίοι είχαν πεθάνει από επιδημία τύφου τα έτη 1833 και 1834 ενώ άφησε λίγα λουλούδια στην μνήμη τους.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Εφημέριο για την ξενάγηση και υποσχέθηκε πως κάθε χρόνο η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα εορτάζεται στο Ναύπλιο όπως δικαιωματικά της αξίζει.

Συσσίτιο Ναυπλίου

Δεύτερη στάση της επίσκεψης του κ. Νίκα ήταν το Συσσίτιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους εθελοντές. Ο παπά Λευτέρης κατά την ξενάγηση στους χώρους του συσσιτίου ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε την επίσπευση του νέου κτηρίου για να μπορούν εθελοντές να ”εργάζονται” κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Τέλος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την μεσολάβηση του για να επισπευτούν και οι εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την ανάδειξη των Μυκηναϊκών Τάφων που βρίσκονται κοντά στο κτήριο.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος ο οποίος και αυτός με την σειρά του μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης του συσσιτίου ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο κοινωνικό έργο του παπά Λευτέρη.  

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη, τον συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ι. Μαντζούνης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Δ. Σχοινοχωρίτης.