Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Γιάννης Μαλτέζος για το 5G

Σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Γιάννης Μαλτέζος για το 5G

Το Πανεπιστήμιο και ακόμη περισσότερο ένα Περιφερειακό Πανεπιστήμιο δεν είναι απλά ένα σχολείο, μία πηγή γνώσης που απευθύνεται μόνο σε όσους φοιτητές εγγράφονται και παρακολουθούν τις εγκύκλιες σπουδές. Είναι ένα κύτταρο διάχυσης γνώσεως, καλλιέργειας, ευαισθησίας, αναβιβασμού του πνευματικού, γνωστικού και πολιτιστικού επιπέδου των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η σημερινή ομιλία του Καθηγητή Πληροφορικής Αλέξανδρου Καλόξυλου για ένα θέμα για το οποίο υπάρχουν πολλές ελπίδες αλλά και πολλοί δισταγμοί και φοβίες, την επέκταση των δικτύων 5g και τι αυτά σηματοδοτούν και επηρεάζουν.

Χρέος μας λοιπόν η στήριξη του Πανεπιστημίου. Η περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα έμπρακτα προχωρά τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

Γεωργική σχολή στην Τριφυλία . Η σχολή θα στεγαστεί στα κτήρια του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ), ενώ θα έχει σκοπό τη στήριξη των αγροτών της περιοχής σε γνωστικό επίπεδο.

Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια είναι σε εξέλιξη, για να στηριχθεί η επιστημονική έρευνα και η καινοτομία. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα “ΠΑΝΔΩΡΑ” που αναφέρεται σε μεγάλης κλίμακας έλεγχο της ακτινοβολίας του 5G.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ως Πελοπόννησος, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου το θέλουμε και το έχουμε ανάγκη και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση και ιδέα για συνεργασία και ανάπτυξη.

Ιωάννης Μαλτέζος
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου