Αρχική Περιφέρεια Πελοποννήσου Νέο Δ.Σ. στην ”Ένωση Πέλοπας”

Νέο Δ.Σ. στην ”Ένωση Πέλοπας”

Νέο Δ.Σ. εξέλεξε την Κυριακή στην Τρίπολη, η δευτεροβάθμια Ένωση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου “Ενωση Πέλοπας”, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Οπως ανακοινώθηκε “η γενική συνέλευση ανέδειξε, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στο νομικοκανονιστικό πλαίσιο των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, θέματα τα οποία έχουν τεθεί σε γνώση των αρμόδιων υπουργείων και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ενωση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ΚΟΙΝΣΕΠ από τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δυναμική παρουσία της Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση για το 2023, υπό την προεδρία του Ιωάννη Λαγού.

Με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ένωσης ο Βασίλειος Γιόκαρης, ως ελάχιστη τιμή για την πολυετή προσφορά του στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και την βοήθειά του για την ίδρυση της Ένωσης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης αποτελείται από τους: Αρκαδία Ιωάννης Λαγός. Κορινθία Χρήστος Τσολάκος και Ανδρέας Παπαγεωργόπουλος. Λακωνία Παναγιώτης Σουκαράς. Μεσσηνία Μαργαρίτα Μποβιτσέλι και Βασίλειος Μπουρνάς. Αργολίδα Δημήτριος Κιντής.

Αναπληρωματικό μέλος ο Γεώργιος Κωνσταντινόπουλος από τη Μεσσηνία.

Το Εποπτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Χρήστο Μπάρλα (Κορινθία), Κανέλλα Κουβελάκη (Μεσσηνία) και Φώτιο Τζιβελόπουλο (Αρκαδία).

Η θητεία του Δ.Σ. και του Ε.Σ. είναι διετής και λήγει στις 22 Ιανουαρίου 2025, ενώ η συγκρότησή τους σε σώμα θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, “η γενική συνέλευση της Κυριακής ανέδειξε, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στο νομικοκανονιστικό πλαίσιο των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, θέματα τα οποία έχουν τεθεί ήδη σε γνώση των αρμόδιων υπουργείων και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή, η δικτύωση και η διάθεση συνεργειών, αξίες τις οποίες πρεσβεύουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις, ήταν έκδηλες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, κάτι το οποίο αποδεικνύει τη δυναμική της κοινωνικής οικονομίας σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έντονη παράλληλα παρουσία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η κοινωνική οικονομία, ως τρίτος τομέας της οικονομίας, έχει να προσφέρει τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες, αρκεί να αντιληφθούν οι εκάστοτε «άρχοντες» τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσα από τη συνεργασία μαζί τους.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υλοποιείται σχέδιο δράσης με σκοπό να βοηθήσει την ευρωπαϊκή κοινωνική οικονομία να ευδοκιμήσει, αξιοποιώντας, αφενός, το δυναμικό της όσον αφορά την οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και, αφετέρου, τη συμβολή της στη δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη, καθώς και στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Η αυξημένη στήριξη στην κοινωνική οικονομία όχι μόνο δημιουργεί θέσεις εργασίας, αλλά δίνει επίσης και τη δυνατότητα στις οργανώσεις να αυξήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σχέδιο δράσης για την κοινωνική οικονομία διευκολύνει την ευημερία και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, το οποίο αποτελεί και στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.