Αρχική Παραπολιτικά Τα πάνω – κάτω φέρνουν οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ...

Τα πάνω – κάτω φέρνουν οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ και στην Αργολίδα

Τα πάνω – κάτω έρχονται και στην Αργολίδα με τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής που μέχρι και εχθές μέτραγε υποψηφίους για την ηγεσία με τον τελικό αριθμό να φτάνει στους επτά μέχρι στιγμής.

Ο «διάδοχος» της Φ. Γεννηματά σίγουρα θα είναι ένας αλλά οι αλλαγές που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα μετά και την απόσυρση της υποψηφιότητας της για λόγους υγείας είναι αρκετοί. Η Αργολίδα έχει χωριστεί σε «στρατόπεδα» αλλά φαντάζομαι και στους υπόλοιπους νομούς θα συμβαίνει το ίδιο τονίζοντας πάντα ότι την επομένη των εκλογών ανεξάρτητα το αποτέλεσμα η παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη αναφέρουν όλοι.

Τα τρία ”μπλοκ” που φαίνονται να υπερισχύουν των υπολοίπων για την ηγεσία του κόμματος στην Αργολίδα είναι αυτά του Χριστίδη, του Ανδρουλάκη αλλά και προσφάτως του Παπανδρέου. Αν και δεν έχω κάποια δημοσκόπηση στα χέρια μου, η μικρή μου εμπειρία στην πολιτική μου λέει πως κάπου σε αυτά τα ονόματα «κρύβεται» και το όνομα του επόμενου επικεφαλή της παράταξης.

Μέχρι πρότινος ήδη στελέχη του κόμματος έχουν ταχθεί υπέρ των υποψηφίων με τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Πουλά να κρατάει ουδέτερη στάση προς όλους τους υποψηφίους και κατ’ εμέ καλά κάνει. Οφείλει να κρατήσει την παράταξη ενωμένη και στην Αργολίδα χωρίς να συμμετέχει σε πηγαδάκια και υποομάδες του ενός και του άλλου.

Η νέα ηγεσία όποια και αν είναι αυτή θα φέρει σίγουρα αλλαγές και στην Αργολίδα. Ήδη τόσο ο Παύλος Χριστίδης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλούν για ανανέωση της παράταξης σε στελέχη και ονόματα με αυτό να έχει ως  αποτέλεσμα μερικοί να βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες  βουλευτικές εκλογές. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου που μίλησε για μια νέα αλλαγή στο Κίνημα Αλλαγής. Πάντως, ανεξάρτητα το αποτέλεσμα σίγουρη θεωρείτε μόνο η υποψηφιότητα του Α. Πουλά, γιατί εκτός από εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος, το στίγμα που έχει αφήσει στα δύο μόνο χρόνια θητείας  του στην περιοχή με την δυναμικότητα, την μαχητικότητα και την ενεργητικότητα του που τον χαρακτηρίζουν είναι  κάτι που του το αναγνωρίζουν και άτομα που είτε δεν το ψήφισαν είτε βρίσκονται ιδεολογικοπολιτικά σε αντίθετες παρατάξεις.

Ο δρόμος για την Ιθάκη μακρύς και σίγουρα επιφυλάσσει εκπλήξεις, εδώ θα είμαστε να τις καταγράψουμε και να τις σχολιάσουμε..