Αρχική Πολιτισμός ”Συνομιλώντας” με την Ιωάννα Παπαντωνίου – Online εκδήλωση

”Συνομιλώντας” με την Ιωάννα Παπαντωνίου – Online εκδήλωση

Συνομιλώντας με την Ιωάννα Παπαντωνίου, Πρόεδρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος & την Αγγελική Γιαννακίδου, Πρόεδρο και Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Θα συντονίσει η Νάντια Μαχά, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας, Πανεπιστήμιο Θράκης

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας εγκαινίασε τη διαδικτυακή σειρά συνομιλιών «In Conversation», με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, ειδήσεων και γνώσεων μεταξύ μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας και ειδικών που έχουν πολλά να πουν για το ένδυμα, το ύφασμα και την έρευνα που έχουν κάνει στους τομείς αυτούς.

Μετά το επιτυχημένο αυτό ξεκίνημα της σειράς, η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας αποφάσισε να καθιερώσει αυτόν τον τύπο επικοινωνίας με τους ειδικούς και να την επαναλαμβάνει σε μια μόνιμη αλλά χαλαρή βάση, κάθε φορά που γίνεται εφικτό να μοιραστεί μαζί με το κοινό την εμπειρία και την έρευνα συναδέλφων από το χώρο του ενδύματος.

Οι επόμενες προσκεκλημένες της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας στη σειρά αυτή των διαδικτυακών συναντήσεων θα είναι η Ιωάννα Παπαντωνίου, πρόεδρος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και η Αγγελική Γιαννακίδιου, πρόεδρος και διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Η εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Εταιρείας Νάντια Μαχά θα συνομιλήσει μαζί τους με θέμα την ενδυματολογική και μουσειολογική έρευνα που έχουν κάνει για την παρουσίαση του ενδύματος μέσα από τις μόνιμες (και όχι μόνο) εκθέσεις των φορέων που έχουν ιδρύσει και εκπροσωπούν. Μαζί με την πολύτιμη πείρα τους από το στήσιμο δυο υποδειγματικών μουσείων της περιφέρειας, οι δύο κυρίες θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους στο θέμα της ένταξης της μόδας σε ένα λαογραφικό μουσείο και τον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισαν και το διαχειρίστηκαν.

Για πρόσβαση στην πλατφόρμα Zoom, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, απαιτείται η εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com

Επικοινωνία: Ρόζα Πατσέα, 210 3647577, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00.

Ο σχετικός σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί στους εγγεγραμμένους την παραμονή της εκδήλωσης.