Αρχική Πολιτισμός Προσφορά αγάπης από τον μουσικό Γιάννη Δρίτσα στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου

Προσφορά αγάπης από τον μουσικό Γιάννη Δρίτσα στο Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου

Σε μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προχώρησε ο μουσικός – τραγουδιστής Γιάννης Δρίτσας ο οποίος δώρισε στην Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου εγκυκλοπαίδειες και βιβλία. Την πράξη του αυτή θέλησε να να επιβραβεύσει και να ευχαριστήσει δημόσια η Διευθύντρια του σχολείου κ. Σταματοπούλου η οποία έγραψε:

Θυμάστε που αποκτήσαμε τη βιβλιοθήκη του Ηλία;  Αυτό ευαισθητοποίησε γονείς μαθητών μας όπως ο κ. Γιάννης Δρίτσας που έχει υπάρξει συνεργάτης και φίλος του -καθώς είναι κι αυτός γνωστός μουσικός και τραγουδιστής.

Σήμερα χάρισε στο σχολείο μια μεγάλη κι αξιόλογη σειρά βιβλίων.

Είναι η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους από τον Κ. Παπαρρηγόπουλο ,δερματόδετα βιβλία με cd – rom ως συμπληρωματικό υλικό και πηγές, καθώς και αντίγραφα από πίνακες που συνδέονται με τα ιστορικά γεγονότα. Ακόμη, μια μικρή σειρά με την Παγκόσμια Γεωγραφία από το National Geographic.

Οι παραπάνω τόμοι θα γεμίσουν κάποια ράφια της βιβλιοθήκης και θ αξιοποιηθούν από τους μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και αντίστοιχες διδακτικές ενότητες. Το σχολείο οφείλει να απολαμβάνει και να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τους διαθέσιμους πόρους, όταν προέρχονται από την κοινωνία και την οικογένεια.

Γιατί έτσι αποδεικνύει έμπρακτα ότι: η συνεργασία της σχολικής μονάδας με την τοπική κοινότητα είναι δυνατόν να καταστήσει το δημόσιο σχολείο “πολύτιμο κύτταρο στην κοινωνία” .

Για μας αυτή η συνύπαρξη είναι η κουλτούρα που προωθούμε, η ταυτότητα του σχολείου μας κι η καλύτερη αξιολόγηση !

Ευχαριστούμε πολύ !