Αρχική Πολιτισμός Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής – κολάζ από το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής – κολάζ από το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών – Παράρτημα Ναυπλίου διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής – κολάζ για παιδιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, με τίτλο: «1821 – 2021: η Ελληνική Επανάσταση & οι ήρωες του΄21, μέσα από το βλέμμα των παιδιών, 200 χρόνια μετά».

Ο διαγωνισμός αφορά παιδιά Προσχολικής ηλικίας (A ηλικιακή ομάδα), Πρωτοβάθμιας (Β ηλικιακή ομάδα) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γ ηλικιακή ομάδα) και θα λάβει χώρα από 25 Μαρτίου 2021 έως και 30 Ιουνίου 2021. Στόχος είναι η αποτύπωση του διαχρονικού μηνύματος της Επανάστασης μέσα από τη δημιουργική έκφραση των παιδιών.

Οι παιδικές δημιουργίες -μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν- θα προβληθούν σε περιοδική έκθεση που θα διοργανώσει το Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Ναυπλίου σε κατάλληλο εκθεσιακό του χώρο και οι καλύτερες εξ’ αυτών θα βραβευτούν στα εγκαίνια της Έκθεσης. Ταυτόχρονα, τα παιδιά με τα καλύτερα έργα ανά ηλικιακή ομάδα θα λάβουν ως έπαθλο από τρία (3) «Επετειακά επιτραπέζια παιχνίδια» για το 1821, που δημιούργησε η ελληνική εταιρεία «Desyllas Games» υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου.

Εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ. του ΠΜ Αθηνών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να προσκαλέσουμε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε την συμμετοχή των παιδιών μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του διαγωνισμού.

Υποπλοίαρχος (Ε) Δ. Παπακωνσταντίνου Π.Ν.
Υποδιευθυντής Πολεμικού Μουσείου Παραρτήματος Ναυπλίου

Αμαλίας 22, ΤΚ 21100, Ναύπλιο
Σταθ. τηλ.: 2752025591 & 2752028679
email: wm.nafplion.branch@gmail.com