Αρχική Πολιτισμός Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων – Κάλεσμα των Ξεναγών της Αργολίδας για δωρεάν είσοδο...

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων – Κάλεσμα των Ξεναγών της Αργολίδας για δωρεάν είσοδο στους Αρχαιολογικούς χώρους

Η 18η Απριλίου έχει οριστεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών – ICOMOS, ως η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Απριλίου λοιπόν δίνει σε όλους μας μία μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας.

Οι διπλωματούχοι Ξεναγοί Αργολίδας αποφασίσαμε να δώσουμε ένα κίνητρο σε όλες και όλους όσους θέλουν όχι μόνο να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας, αλλά και να εμβαθύνουν στην ιστορική και πολιτιστική τους αξία οργανώνοντας ξεναγήσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα, σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, στις Μυκήνες, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, την Τίρυνθα και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς τόπους της Αργολίδας.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και περιορισμένο αριθμό ατόμων σε κάθε ομάδα και είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για το κόστος της ξενάγησης, επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις είναι το 6937 017 550.