Αρχική Πολιτισμός Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος  εγκαινίασε την έκθεση με τα κοστούμια της...

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος  εγκαινίασε την έκθεση με τα κοστούμια της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Ίδρυμα «Βασίλης Παπαντωνίου»

Μια σημαντική έκθεση με κοστούμια της Costume Designer Φωτεινής Δήμου από την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» σε σενάριο της Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη θα φιλοξενηθεί στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου .

Για τις ανάγκες της ταινίας η Costume Designer Φωτεινή Δήμου η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, έχει σχεδιάσει κοστούμια για μεγάλες κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, σε όλο τον κόσμο βραβευμένη από τα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA, σχεδίασε πάνω από 80 κοστούμια, ενώ επιμελήθηκε τουλάχιστον 2.000 εμφανίσεις πρωταγωνιστών και βοηθητικών ηθοποιών που  αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα των ενδυμάτων όλων των κοινωνικών τάξεων της πολυπολιτισμικής Σμύρνης, της περιόδου 1916-1923.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ιδρύματος Νανάς Παπαντωνίου «εγκαινίασε» την έκθεση ως επίτιμος επισκέπτης και ξεναγήθηκε στους χώρους της συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη παρουσία της κας Γεωργίας Σαμαρά.

Η Έκθεση θα ανοίξει για το κοινό την Πέμπτη 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Αυγούστου με ωράριο λειτουργίας: 10:00-14:00

Κατά την είσοδο του στον χώρο της έκθεσης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ως δείγμα καλοτυχίας μπήκε με το δεξί ενώ στις δηλώσεις του για την Έκθεση ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα αρχικά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα μέλη και την Πρόεδρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου για την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ιδρύματος. Μια έκθεση κουστουμιών της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» από την διακεκριμένη και βραβευμένη Costume Designer Φωτεινή Δήμου. Ευελπιστούμε η Έκθεση να προσελκύσει το ενδιαφέρον  των συμπολιτών και των επισκεπτών του Δήμου που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά ενδύματα και κουστούμια της κινηματογραφικής ταινίας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Μιμή Ντενίση για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει και φυσικά όλα όσα έχει προσφέρει στον τομέα του Πολιτισμού.

Για την πόλη του Ναυπλίου αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. 

Ως Δήμος Ναυπλιέων στηρίζουμε συστηματικά τον κόσμο του Πολιτισμού και την προστιθέμενη αξία που δίνουν τέτοιες εκδηλώσεις στην πόλη του Ναυπλίου».