Αρχική Πολιτισμός Ξεκινά το φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2022

Ξεκινά το φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2022

Το φετινό φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2022 , που διοργανώνει ο Μορφωτικός σύλλογος Ν. Κίου, αποτελεί την κορύφωση των δράσεων όλης της χρονιάς που στην πλειοψηφία τους είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 Μια ποικιλία δράσεων που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε παιδιά και σε ενήλικες, πηγάζει από τη λειτουργία των εργαστηρίων μας και των ομάδων μας και  πραγματοποιείται από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

 Στο ξεκίνημα των ΚΙΑΝΩΝ,  με τα σεμινάρια και τα μαθήματα μικρασιατικής μουσικής δίνεται η δυνατότητα σε όσους ασχολούνται με τη μικρασιατική μουσική να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τις γνώσεις του. Με τον τρόπο αυτό παραμένει ζωντανός και περνά από γενιά σε γενιά ο μικρασιατικός πολιτισμός.

 Στις 4 Αυγούστου στο πάρκοΓιάννη Παπαϊωάννου όλοι μαζί  οι μουσικοί των σεμιναρίων θα δώσουν μια συναυλία αφιερωμένη στην μικρασιατική μουσική, με ελεύθερη είσοδο.

 Επιπλέον, στις  10 και 11 Αυγούστου ένα διήμερο είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους με αφηγήσεις Μικρασιάτικων παραμυθιών και διαδραστικά παιχνίδια στη φιλόξενη αυλή του Συλλόγου μας.

 Στη συνέχεια δίνουμε βήμα στα μέλη και στις ομάδες του Συλλόγου μας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τη δράση τους τόσο με την Ιστορική Εσπερίδα “100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή”στις 17 Αυγούστου όσο και με τηνΟμαδική έκθεση Φωτογραφίας στις 19 Αυγούστου στις κατάλληλα διαμορφωμένες αυλές του Μορφωτικού Συλλόγου.

 Στις 20 Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης στο λαϊκό γλέντι του Συλλόγου,  ανταμώνουμε και γλεντάμε με τα τραγούδια του συγκροτήματος«ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ BAND»

 Στις 23 Αυγούστου το Χορευτικό μας εργαστήρι, πιστό στο ραντεβού του με τον κόσμο, παρουσιάζει τηνπαράσταση «Ταυτότητες στο χώρο και στο χρόνο»όπου μετά από έρευνα στην περιοχή της Ημαθίας αναδεικνύεται η από κοινού προσπάθεια συμπόρευσης στον ίδιο γεωγραφικό χώρο ανθρώπων με διαφορετική καταγωγή και πολιτισμική αντίληψη αλλά κοινή ρίζα, χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητα τους. Η παράσταση συνοδεύεται από ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Την έρευνα των κειμένων και την διδασκαλία των χορών έχει επιμεληθεί η Χοροσιδασκαλος Κωτσιοπούλου Θεώνη.

Τα ΚΙΑΝΑ ολοκληρώνονται με ένα διήμερο αφιερωμένο στη Διδώ Σωτηρίου στις 28 Αυγούστου με τηνΜουσική Παράσταση «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ. Θυμάμαι άρα Υπάρχω» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Γιώργο Ντόβολο και τη ΜαρίαΚαραγκιόζη,στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου και στις 29 Αυγούστου η συγγραφέας Λένα Διβάνημας παρουσιάζει τοβιβλίο της«Ονειρεύτηκα τη Διδώ» το οποίο θα ζωντανέψει μεδραματοποιημένο διάλογο η θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας.

 Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων και των συνοδοιπόρων του Συλλόγου μας και την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών μας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά!

Τα ΚΙΑΝΑ 2022 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΚΕΔΑΜ.