Αρχική Πολιτισμός Μπάμπης Παπαχαραλάμπους: Το Ναύπλιο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Μπάμπης Παπαχαραλάμπους: Το Ναύπλιο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ με θέμα την σχέση του μεγάλου σκηνοθέτη με το Ναύπλιο και τα μέρη των ταινιών του που έχουν γυρισθεί στη πόλη, και που έχουν καταγραφεί πια στην αιωνιότητα.

Θα καταγραφούν, για πρώτη φορά, οι ιδιαίτεροι λόγοι που ο μεγάλος δημιουργός επέλεξε το Ναύπλιο για να ενσαρκώσει τα οράματά του σε πολλές του ταινίες, καθώς και γιατί η πόλη και οι άνθρωποί της είχαν ξεχωριστή θέση στη καρδιά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ναύπλιο αποτέλεσε πολύτιμο τοπίο σε εμβληματικές σκηνές των ταινιών του Αγγελόπουλου, όπως ότι και στη πόλη με αφορμή τις ταινίες πέρασαν διάσημοι ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, με κορυφαία στιγμή τα γυρίσματα με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, το 1985 για τον «Μελισσοκόμο».

Επίσης, μέσα από τις εικόνες των χώρων που έχουν καταγραφεί στις ταινίες, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως άλλαζε η πόλη στο πέρασμα του χρόνου.

Γι’ αυτό κάθε μαρτυρία των κατοίκων της πόλης καθώς και κάθε ντοκουμέντο, είναι ανεκτίμητη κατάθεση για το ντοκιμαντέρ. Όσες και όσοι έχουν μνήμες και εμπειρίες από τα γυρίσματα, που ξεκίνησαν το 1975 με τον “Θίασο” στη πλατεία Συντάγματος, ας επικοινωνήσουν με τον σκηνοθέτη Μπάμπη Παπαχαραλάμπους στο 6979382646.