Αρχική Πολιτισμός Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Πολεμώντας το ’21»

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Πολεμώντας το ’21»[Τάσος Χατζηαναστασίου, Μαρία Κασιμάτη]

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν διαδικτυακά το βιβλίο των Τάσου Χατζηαναστασίου και Μαρίας Κασιμάτη «Πολεμώντας το ’21: Οι σημαντικότερες συγκρούσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας στη στεριά και τη θάλασσα, μέσα από τις πηγές». 

Για το βιβλίου θα μιλήσουν: 

  • Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ
  • Τάσος Χατζηαναστασίου, Δρ. Ιστορίας, Εκπαιδευτικός
  • Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα στις σελίδες του παρόντος βιβλίου ζωντανεύουν οι ήρωες και οι ηρωίδες του Αγώνα, οι θρίαμβοι αλλά και οι αποτυχίες των Ελλήνων του ’21, οι ηρωικές πράξεις αλλά και οι στιγμές δειλίας και ηθικής κατάπτωσης, το άφθαστο μεγαλείο αλλά και οι μικρότητες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, μίας από τις μεγαλύτερες Επαναστάσεις της νεότερης Ιστορίας. Με βάση τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και την ελληνική, τουρκική και βρετανική βιβλιογραφία, περιγράφονται με επιστημονική εγκυρότητα, νηφαλιότητα και τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι σημαντικότερες συγκρούσεις της εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Άποψη των συγγραφέων είναι ότι η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα σπουδαίο κατόρθωμα που πρέπει να αναδεικνύεται και να προβάλλεται στις πραγματικές του διαστάσεις, χωρίς υπερβολές και χωρίς εξιδανικεύσεις, αλλά και χωρίς τη συμπλεγματική υποβάθμιση των θυσιών, των επιτευγμάτων, των αμέτρητων πράξεων γενναιότητας και αυτοθυσίας για την απελευθέρωση του Γένους.

Για την εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 μέσω Webex. Δεν απαιτείται προεγγραφή από μέρους σας.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα πως θα δώσετε όλοι και όλες το «παρών» στη διαδικτυακή παρουσίαση! Σας περιμένουμε!