Αρχική Επικαιρότητα Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Σύμφωνα με πληροφορίες η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που καταργεί τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Και μάλιστα σε συνεργασία με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ενήμεροι εκκλησιαστικοί παράγοντες.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καταργήσει σταδιακά τις Ακαδημίες που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτές είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βελλάς Ιωαννίνων. Κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας αρχικά η Ανωτάτη της Θεσσαλονίκης θα υπαχθεί στη Βελλά Ιωαννίνων και εντός τριετίας θα καταργηθεί. Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές εισάγονται μέσω των πανελληνίων.

Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές καταρτίζουν τα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπάρχουν τα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο θα υπαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα μένει να δούμε αν θα βρει σύμφωνη την Εκκλησία της Ελλάδος. Και αυτό γιατί πρέπει να δώσει έγκριση, από τη στιγμή που βρίσκονται υπό την εποπτεία της. Για να δοθεί δε έγκριση πρέπει το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και να ψηφιστεί.

πηγή:arxon.gr