Αρχική Επικαιρότητα Τι κάνει τα ατελείωτα βουνά της Βουλγαρίας να μην καίγονται όπως της...

Τι κάνει τα ατελείωτα βουνά της Βουλγαρίας να μην καίγονται όπως της Ελλάδας;

Η γειτονική Βουλγαρία, παρότι έχει ατελείωτες δασικές με πλούσια βλάστηση και δέντρα, έχει μάθει καλά να τα εκτιμάει και να τα προστατεύει από πυρκαγιές και καταστροφές.

Αρκετά βασικό, είναι τα υπερσύγχρονα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτουν, που φροντίζουν ανά δύο χρόνια είτε να τα αλλάζουν είτε να τα ανακατασκευάζουν και να φέρουν πάνω τους, τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Παράλληλα δεν υπάρχει βουνό –και είναι άπειρα- που να μην διαθέτει αντιπυρικές ζώνες με εύκολη και άνετη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων. Ολόκληρο τον χρόνο, οι ζώνες αυτές καθαρίζονται με επιμέλεια από εργαζομένους των δήμων που προσλήφθηκαν γι αυτόν το λόγο.

Υπ’όψιν ότι οι δήμοι έχουν τεράστια έσοδα από τις ζώνες στάθμευσης, τα δημοτικά τέλη, την έκδοση διπλωμάτων, τέλη κυκλοφορίας, διόδια (βινιέτα), την είσπραξη κλήσεων – προστίμων, την εκμετάλλευση των εκατοντάδων πάρκων, την είσπραξη νερού, ρεύματος, αερίου, τηλεφώνων κλπ.

Υπάρχουν χιλιάδες απασχολούμενοι στα δάση που πληρώνονται από τα έσοδα των δήμων. Διαθέτουν συστήματα αυτόματης ανίχνευσης πυρκαγιών και άμεσης επέμβασης.

Και φυσικά, οι όποιες κυβερνήσεις που περνούν από τη χώρα τους βελτιώνουν ότι έκανα οι περασμένες στο δασικό τομέα που είναι από τους βασικότερους πλούτους τους.