Αρχική Επικαιρότητα Πρόστιμο κάθε μήνα σε όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πρόστιμο κάθε μήνα σε όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών [βίντεο]

Διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα για όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα, έδωσε περιθώριο έως τις 16 Ιανουαρίου να εμβολιαστούν αλλιώς θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο μέσω της ΑΑΔΕ ύψους 100 ευρώ το οποίο θα αποστέλεται κάθε μήνα.

Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για άνω των 60 ετών. Η κυβέρνηση θεωρεί πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η πιο ευάλωτη και παίρνει αυτό το μέτρο για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του συνόλου.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 αναφέρθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν ειναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο νέο μέτρο.

Παράλληλα, τα πρόστιμα που θα πληρωθούν από τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 θα μπαίνουν σε ένα «κουμπαρά» για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τέλος, ανακοινώθηκε η δωρεάν προμήθεια ενός self test από τα φαρμακεία για τους εμβολιασμένους πολίτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ανω των 60 ετών και δωρεαν self test σε όλους