Αρχική Επικαιρότητα Πρόστιμο για χαρταετό: Σκέψεις για κλείσιμο σε πάρκα και παραλίες –...

Πρόστιμο για χαρταετό: Σκέψεις για κλείσιμο σε πάρκα και παραλίες – Δεν προβλέπεται SMS για το πέταγμα

Πρόστιμο για χαρταετό: Ο κακός χαμός θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, όσον αφορά το πέταγμα του χαρταετού. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για κλείσιμο πάρκων και παραλιών.

Από χθες έχει ανοίξει μία κουβέντα ενόψει της Καθαράς Δευτέρας για το πέταγμα του χαρταετού. Αυτό, διότι η συγκεκριμένη ημέρα παραδοσιακά είναι αφιερωμένη στη συγκεκριμένη συνήθεια. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Έτσι, όποιος επιχειρήσει να πετάξει χαρταετό, θα του επιβληθεί πρόστιμο για χαρταετό.

Μη πρόβλεψη SMS

Ακόμα και αν δεν μπείτε στο αυτοκίνητό σας για να πάτε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πετάξετε χαρταετό, απαγορεύεται να μεταβείτε σε ένα τέτοιο σημείο ακόμα και με τα πόδια.

Αν δηλαδή μένετε δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο ή δίπλα στον Λόφο Φιλοπάππου και μπείτε στον ευρύτερο χώρο που είναι ανοιχτός, χωρίς καλώδια ρεύματος και επιχειρήσετε να πετάξετε χαρταετό, κινδυνεύετε με πρόστιμο. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κινδυνεύετε με 300άρι. Αυτό, διότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο με τον κωδικό 6. Έτσι, θα σας επιβληθεί πρόστιμο για χαρταετό.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6. Για αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».