Αρχική Επικαιρότητα Κεραμέως: Κανονικά θα γίνει η εξεταστική στα Πανεπιστήμια

Κεραμέως: Κανονικά θα γίνει η εξεταστική στα Πανεπιστήμια [βίντεο]

Για το άνοιγμα των σχολείων και την κριτική που ασκείται για την απόφαση αυτή, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (05/10) η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Υπουργός Παιδείας, η εξεταστική στα Πανεπιστήμια θα γίνει κανονικά, τα οποία υπενθυμίζουμε ότι ανοίγουν κανονικά (χωρίς καμία αλλαγή) την προσεχή Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 για δια ζώσης παρακολούθηση μαθημάτων (με φυσική παρουσία) και όχι με εξ αποστάσεως μεθόδους διδασκαλίας.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», είπε, τονίζοντας πως οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση είναι κυρίως παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί, ενώ το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι το επέβαλλε και η διεθνής τάση. 

«Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός.

Επανέλαβε δε την άποψη ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στο σχολικό περιβάλλον, σημειώνοντας πως το αυξημένο testing μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στον εντοπισμό κρουσμάτων στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα. 

Όπως είπε, το 84% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα σελφ τεστ, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν.

Αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, επανέλαβε πως σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν κάθε μέρα test, ενώ απευθυνόμενη στους γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη Δευτέρα 10/01, διερωτήθηκε: «εάν υπάρξει ενα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;».