Αρχική Επικαιρότητα Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αναμένεται να μπουν τα χρήματα για τις αναστολές...

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε αναμένεται να μπουν τα χρήματα για τις αναστολές Μαΐου

Την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να δουν στον λογαριασμό τους τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή τον Μάιο. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τον Μάιο. Συγκεκριμένα, την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα λάβουν οι δικαιούχοι γύρω στις 10 Ιουνίου με δεδομένο ότι σε ανάλογη ημερομηνία έγιναν οι πληρωμές και τους προηγούμενους μήνες για τις αναστολές εργασίας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται για συγκεκριμένους ΚΑΔ το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και την 31η/3/2021.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν σε αναστολή μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους, των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες. Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης, μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους, των οποίων δεν θα απαιτηθεί η εργασία κατά τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών το μήνα Ιούνιο, ενώ δεν ισχύει το κριτήριο που αφορά τον κύκλο εργασιών.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις, των οποίων η δραστηριότητα είχε ανασταλεί κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021, μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους ως εξής:

Για τον Ιανουάριο: από 1/6/2021 έως και 2/6/2021.
Για τον Φεβρουάριο: από 3/6/2021 έως και 4/6/2021.

πηγή: sputniknews.gr