Αρχική Επικαιρότητα Εκτός δημοσίου οι πτυχιούχοι των τμημάτων που από ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστημιακά

Εκτός δημοσίου οι πτυχιούχοι των τμημάτων που από ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστημιακά

Μία μεγάλη έκπληξη περιμένει τους φοιτητές των ΤΕΙ που με τους νόμους   περί συγχωνεύσεων των Ιδρυμάτων τους με Πανεπιστήμια απέκτησαν πτυχίο Πανεπιστημίου.

Όσοι μέχρι σήμερα επιχείρησαν να διεκδικήσουν θέσεις των ειδικοτήτων τους διαπίστωσαν ότι οι προκηρύξεις του δημοσίου ζητούν πτυχιούχους ΤΕΙ και όχι Πανεπιστημίων .

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται από το δημόσιο καθώς οι ειδικότητές τους προκηρύσσονται μόνο για Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει προβλέψει μέχρι σήμερα , στο προσοντολόγιο, να γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τόσο Τεχνολογικής όσο και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Το πρόβλημα ήδη έχει φθάσει στα Πανεπιστήμια , μετά από διαμαρτυρίες φοιτητών ΤΕΙ που στη συνέχεια απέκτησαν πτυχίο Πανεπιστημίου.

Ηδη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παν. Καλδής απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών με το επισημαίνει ότι εκκρεμεί η συμπερίληψη  ειδικοτήτων των πτυχιούχων ΠΕ του Πα.Δ.Α., επιπρόσθετα του κλάδου ΤΕ που υφίσταται ήδη, σε νέο κλάδο ΠΕ στο προσοντολόγιο του Δημοσίου και Αυτοδιοικητικού Τομέα και η συμπερίληψη στους Οργανισμούς των Δημοσίων και Αυτοδιοικητικών Φορέων αλλά και στις προκηρυσσόμενες από τον Α.Σ.Ε.Π. θέσεις.

Ο Πρύτανης ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών “τη  ρητή αναφορά και του ΠΕ Κλάδου για τις Ειδικότητες, όπου αυτό απαιτείται”.

[πηγή]