Αρχική Εκκλησιαστικά Τρεις ενορίες και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας ενώνουν δυνάμεις και συλλέγουν...

Τρεις ενορίες και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας ενώνουν δυνάμεις και συλλέγουν τρόφιμα

Οι Ιεροί Ναοί, Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου, Αγίου Γεωργίου Ελληνικού μαζί με την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, από Δευτέρα 22-11-2021 έως την Κυριακή 05-12-2021 θα συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και απορρυπαντικά για το Λύρειο Ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί παιδιά.

Υπάρχει ανάγκη σε:
Γάλατα εβαπορέ
Ζυμαρικά
Όσπρια
Ρύζι
Ζάχαρη
Αλεύρι
Μαγιά
Πελτέδες
Ξύδι
Αλάτι
Μπαχαρικά
Δημητριακά πρωινού
Μπισκότα
Κομπόστες
Σκόνη πλυσίματος
Υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσεως
Χαρτί κουζίνα
Χαρτί υγείας
Πλάκες σαπουνιού
Σαμπουάν

Καθώς και σεντόνια – μαξιλαροθήκες (όχι χρησιμοποιημένα).

Παρακαλείσθε όπως βοηθήσετε

Τηλέφωνα επικοινωνίας
π. Παναγιώτης Κιντής: 27520-28028
π. Βασίλειος Γκολέμης: 6977698442
π. Εμμανουήλ Ντάκαρης 6938389602

Λίγα λόγια για το Λύρειο Ίδρυμα

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα “Οι Άγιοι Ανάργυροι” “Ορθόδοξο Χωριό” ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές, με δωρεά του αείμνηστου καπετάνιου του Εμπορικού Ναυτικού ΜΑΡΚΟΥ ΛΥΡΑ. Η Ιδρυτική Πράξη και ο Κανονισμός Λειτουργίας του Ιδρύματος έχουν νομιμοποιηθεί με Υπουργική Απόφαση.

Βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι), πάνω από τον παλαιό οικισμό του Νέου Βουτζά, σε έκταση που παραχωρήθηκε από την Ιερά Μονή Πεντέλης και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Από το μέσα της δεκαετίας του ’70 μετεγκαταστάθηκε στη σημερινή του θέση.

Την ευθύνη λειτουργίας του Ιδρύματος έχει η Κοινοβιακή Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος. Το Ίδρυμα ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, συγκροτούμενο από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού ως Προέδρου, 2 μοναχών και 3 λαϊκών ανδρών και γυναικών.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.

Τον Ιούλιο του 1995, η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε το όμορφο δάσος της Πεντέλης που περιέβαλε το Ίδρυμα, κατέστρεψε μέσα σε τρεις εφιαλτικές ημέρες σχεδόν το σύνολο των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος. Πλήθος κόσμου κινητοποιήθηκε άμεσα, έδωσε απλόχερα τη βοήθειά του, συγκέντρωσε χρήματα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και γενικά υποστήριξε με κάθε τρόπο ολόψυχα το Ίδρυμα. Με γενναιοδωρία και αγάπη οι φίλοι και δωρητές έστρωσαν το δρόμο για την ανοικοδόμηση των κτιρίων του Ιδρύματος και τη διασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας. Η ανθρωπιά έλαμψε!

Δέκα χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2005, το Ίδρυμα κινδύνεψε και πάλι από άλλη μία πυρκαγιά, αλλά διασώθηκε ευτυχώς με μικρές ζημιές.

To 2018 και μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, το ίδρυμα υπέστη εκ μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά.