Αρχική Εκκλησιαστικά Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο

Γίνεται γνωστό εις τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι:
Την Πέμπτη 5η Μαΐου 2022, εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 4η Μαΐου 2022 και ώρα 7:30μμ θα ψαλή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. Νεκταρίου μετά του ευγενώς αποδεχθέντος την πρόσκλησης αυτού Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, εν συνεχεία περί ώρας 9:15μμ θα γίνει η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Ειρήνης.

Την ημέρα της εορτής Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 7. 00 πμ. Θα τελεσθή ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Το Εσπέρας της εορτής στις 7μμ. Θα τελεσθεή ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις εις την Αγίας ένδοξον του Χριστού Μεγαλομάρτυρα Ειρήνην.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ομιλία από τον Εφημέριο πρωτοπρεσβυτέρου Δημοσθένη Γάτσιο με θέμα: ‘’Ο Παλαιός και ο Νέος Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης’’.

Κατά την Ιεράν πανήγυριν συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Μεγάλη τιμή και ευλάβια αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη οι ευλαβείς ενορίτες αλλά και όλοιες οι χριστιανοί της γύρω περιοχής.

Σύσσωμοι συμμετέχουν στην Ιερά πανήγυρη ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς και ο ευλαβής λαός της Νέας Κίου καθώς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Νομού και ευλαβείς προσκυνητές από τις πόλεις του Ναυπλίου, του Άργους και της γύρω περιοχής.

Για το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιο
Ο Εφημέριος
Πρωτοπροσβύτερος
Δημοσθένης Γάτσιος