Αρχική Εκκλησιαστικά Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στο εκκλησάκι της Ακροναυπλίας

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Αναργύρων στο εκκλησάκι της Ακροναυπλίας [φωτογραφίες]

Με την πρέπουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εντός της Ακροναυπλίας.  Τον εσπερινό παρακολούθησε αρκετός κόσμος ενώ την ακολουθία τέλεσε ο π. Παναγιώτης Κιντής.

Αύριο, Πέμπτη 01/07/2021 και ώρα 7πμ θα τελεστεί Όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργεία, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 6:30 θα γίνει Εσπερινός και στο τέλος Ιερά Παράκληση.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Οι Άγιοι Ανάργυροι Ναυπλίου είναι ένα εκκλησάκι στο Ναύπλιο της Αργολίδας, χτισμένο μέσα στο κάστρο της Ακροναυπλίας.

Ο μικρός πετρόχτιστος ναός που έχει υπέροχη θέα στην Αρβανιτιά  και το Παλαμήδι, ήταν έμπνευση και έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και κατασκευάστηκε το 1830 περίπου, εξυπηρετώντας τις θρησκευτικές ανάγκες του στρατώνα και του νοσοκομείου που υπήρχε στην περιοχή.

Οι Άγιοι Ανάργυροι Ναυπλίου λειτουργούσαν αρχικά για τους στρατιωτικούς, κάτι που φαίνεται και από έγγραφα της εποχής. Το 1976  ο ναός των Αγίων Αναργύρων ανοικοδομήθηκε και σήμερα σε αυτόν τελούνται όλα τα ορθόδοξα μυστήρια.

Οι Άγιοι Ανάργυροι Ναυπλίου γιορτάζουν την 1η Ιουλίου και την παραμονή τελείται πανηγυρικός εσπερινός, ενώ ακολουθεί  λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων μέσα στα σοκάκια της Ακροναυπλίας.