Αρχική Εκκλησιαστικά Μήνυση κατέθεσαν 23 πολίτες κατά του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου

Μήνυση κατέθεσαν 23 πολίτες κατά του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου

Το διαβάσαμε στο ekklisiaonline.gr

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους αλλά και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας καταθέτουν 23 πολίτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου σχετικά με τις δηλώσεις του για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας www.ekklisiaonline.gr που υπογράφει ο Φανούρης Ευστράτιος, Θεολόγος – Κοινωνιολόγος, Αρθρογράφος

Αναλυτικά αναφέρουν:

Σήμερα 1 Ιουλίου 2022, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Έλληνες πολίτες, καταθέτουμε δια των πληρεξουσίων δικηγόρων μας στα Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μηνυτήρια αναφορά κατά του Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας, Σεβ Μητροπολίτου Αργολίδος κκ Νεκταρίου, δια τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως Άρθρο 363 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019), διασποράς ψευδών ειδήσεων Άρθρο 191 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019), και Δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους, Νόμος 4285/2014 – ΦΕΚ 191/Α/10-9-2014 – Αντιρατσιστικός Νόμος, αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις του με ημερομηνία εις τις οποίες κάνει λόγο επακριβώς: ΄΄Για δήθεν θαύματα΄΄, ΄΄Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα”, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της Εκκλησίας αναφέροντας πως “ Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση΄΄.
Ο εναγόμενος Μητροπολίτης Αργολίδος, αφού προσέβαλε την πίστη μας και εμάς τους ίδιους βάναυσα και με δόλο, ΜΗ σεβόμενος πως έχουμε άρρωστα παιδιά, άρρωστους γονείς, και επιλέγουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία για πνευματική παρηγοριά, παρουσιάζει όλους εμάς που έχουμε επισκεφθεί την εν προκειμένω Εκκλησία, τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, ως μέλη ομάδας που ουσιαστικά διαπράττει απάτες, και ως ανθρώπους που καταμαρτυρούμε ψέματα ή έχουμε δόλιους και αλλότριους στόχους.

Επειδή όλες αυτές τις τόσο δύσκολες ημέρες έχει επέλθει η διχόνοια στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας εγκαλούμε τον Σεβ Ιεράρχη για Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους όπως ορίζει το εδάφιο 1 του αντιρατσιστικού Νόμου και τον καλούμε να παρουσιάσει στον φυσικό του δικαστή τις αποδείξεις για όσα ισχυρίστηκε.

Κατόπιν αυτών, καταθέτουμε αγωγή για προσβολή προσωπικότητας σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ: «Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται».

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να στραφούμε νομικά εναντίον Ιεράρχου, τον οποίο σεβόμαστε απόλυτα, όμως νιώθουμε πως οφείλουμε να υπερασπιστούμε την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Ο Σεβ Δεσπότης ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί με τους Ιερείς – Γέροντες ΚΗΡΥΚΕΣ κατά του εμβολίου που παρασύρουν ανθρώπους στο θάνατο παρά να στοχοποιεί εμάς που έχουμε ανάγκη την πνευματική τροφή της Ορθοδοξίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού ΔΕΝ έχει οπιαδήποτε σχέση με την πρωτοβουλία μας αυτή και σε καμία περίπτωση δεν την έχει υποκινήσει ή προκαλέσει. Δρούμε αυτοβούλως ως Έλληνες πολίτες που τους καταπατήθηκε το θεμελιώδες δικαίωμα της Πίστεως.

Δήμητρα Ιωάννης Όθωνος
Παναγιώτα Δημητριάδη του Γεωργίου
Αλκιβιάδης Η Βυρώνης
Άγγελος Αλεξανδρόπουλος δικηγόρος
Ευτέρπη Βασιλειάδη Νομικός
Ηλίας Παπαδόπουλος’
Νεοκλής Θεοχάρης
Γεράσιμος και Νίκη Θεοχάρη
Άγγελος Παπαπαναγιώτου ηθοποιός
Χρυσούλα Νικητιάδη
Άγγελος Δημόπουλος
Άγγελος Φραντζισκάκης
Νικολέτα Ρωμαίου
Ευάγγελος Ρωμαίος
Κωνσταντίνα Ρωαμαίου
Ευάγγελος Θεοχαράκης- Σουρμελής
Αναστάσιος Ρηγόπουλος
Φωτεινή Ρηγοπούλου του Αναστασίου
Παύλος Φέρρησ
Μαρία Φέρρη
Περικλής Ξανθόπουλος
Αργυρούλα Κουτσολιούτσου
Δημήτρης Καράκωστας – Ιατρός