Αρχική Εκκλησιαστικά Ανακαινισμένο και με περισσότερα εκθέματα το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ευαγγελίστριας

Ανακαινισμένο και με περισσότερα εκθέματα το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ευαγγελίστριας

Το εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου ανακαινίσθηκε και στεγάζει πλέον περισσότερα εκκλησιαστικά αντικείμενα που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι. Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος αναφέρει:

“Με την χάρη του Θεού, τελειώσαμε τις εργασίες ανακαίνισης του νέου χώρου για να στεγάσουμε τη συλλογή περισσοτέρων εκκλησιαστικών αντικειμένων του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Τα εκθέματα καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αι. και αποτελούν μάρτυρες της μεταβυζαντινής εκκλησιαστικής τέχνης της περιοχής. Σκοπός του μουσείου είναι η περισυλλογή, διαφύλαξη, συντήρηση, έκθεση και προβολή των πάσης φύσης αντικειμένων που προβάλλουν την εκκλησιαστική τέχνη του Ιερού Ναού.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ευαγγελίστριας και πολλούς εθελοντές, διότι με εθελοντική εργασία και σε σύντομο χρονικό διάστημα, διαθέτοντας πολύ χρόνο και κόπο, δημιουργήσαμε το νέο Μουσείο της Ευαγγελίστριας.

Αξίζει να τους μνημονεύσω ονομαστικά ιδιαίτερα :Τους Αρχιμανδρίτες π. Ιωσήφ Δρόσο και π. Μακάριο Δρόσο για την βοήθειά τους και την χωροθέτηση των Κειμηλείων, Γεώργιο Ντόκο, Παναγιώτη Χουντάλα, Παναγιώτη Κανέλη, Αικατερίνη Θανοπούλου, Κωνσταντίνο Κοΐνη, Γεώργιο Κοΐνη, Ανδριάνα Μίχου, Ελένη Λαγού, Ελένη Μπελίτσου.”