Αρχική Επικαιρότητα Διαμαρτυρία της ΕΣΕΕ για μη κάλυψη παγίων εξόδων σε εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς...

Διαμαρτυρία της ΕΣΕΕ για μη κάλυψη παγίων εξόδων σε εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους

”Αποκλείονται αναίτια και άδικα από την κάλυψη των παγίων εξόδων οι εμπορικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους μόνο με καθεστώς μερικής απασχόλησης” δηλώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε έγγραφό της προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, “ο εμπορικός κόσμος διαπιστώνει την αδικαιολόγητη εξαίρεση από το μέτρο κάλυψης των παγίων δαπανών περίπου 130 χιλιάδων εμπορικών επιχειρήσεων, κυρίως ατομικού και οικογενειακού vχαρακτήρα, καθώς ως κριτήριο υπαγωγής αναφέρεται ότι θα πρέπει να απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης. Πρόκειται για το ίδιο λάθος που η ΕΣΕΕ είχε εντοπίσει στον πρώτο γύρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το οποίο διορθώθηκε μεν στις επόμενες, αλλά ένα χρόνο μετά επαναλαμβάνεται στο κρίσιμο μέτρο της κάλυψης δαπανών.

Η ΕΣΕΕ ζητά την άμεση διορθωτική παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να τύχουν ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης καθώς έχουν πληγεί βάναυσα από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας, έχουν χάσει τζίρους και απαξιωμένα εμπορεύματα, υπόκεινται σε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και εντέλει έχουν τις ίδιεςbυποχρεώσεις προς προμηθευτές και Δημόσιο με τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους. Επιπλέον, ο εκ νέου αποκλεισμός τους θα δημιουργήσει σε βάρος τους συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εντείνοντας τις ανισότητες στην αγορά που ήδη δημιουργεί η πανδημία” καταλήγει η ΕΣΕΕ.