Αρχική Επικαιρότητα Δεν θα ”αμολήσουμε καλούμπα” την Καθαρά Δευτέρα

Δεν θα ”αμολήσουμε καλούμπα” την Καθαρά Δευτέρα

Δεν θα ”αμολήσουμε καλούμπα” την Καθαρά Δευτέρα όπως φαίνεται αφού ο χειμώνας επιστρέφει, με δύο κύματα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες μέρες αναμένονται διαδοχικές κακοκαιρίες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ψυχρές εισβολές που θα διαρκέσουν ως το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο  Facebook το πρώτο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη όπου βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας καθώς θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες και στο τελείωμά του, την Πέμπτη, οι θυελλώδεις βοριάδες αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας.

Επισημαίνεται ότι οι βροχές και οι καταιγίδες τοπικά θα είναι ισχυρές στα δυτικά, τα βορειοανατολικά όπως επίσης και το ανατολικό Αιγαίο. Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επικεντρωθούν στο Αιγαίο, καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας που βρέχονται από αυτά. Ταυτόχρονα οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά, προσεγγίζοντας μέσα στο Αιγαίο τα επίπεδα θυέλλης ( 8 μποφόρ ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με το κρύο να είναι αρκετά έντονο τη νύχτα και το πρωί οπότε και θα σημειωθεί τοπικά παγετός τις πρωινές ώρες της Παρασκευής προς τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να “μαλακώσει” μιας και θερμότερες αέριες μάζες θα κινηθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας και πάλι την θερμοκρασία. Ένα βαρομετρικό χαμηλό όμως θα κινηθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής ανατολικά και μέσα στην Κυριακή θα περάσει από τα νότια τμήματα της χώρας μας δίνοντας τοπικές βροχές – λασποβροχές με έμφαση τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά.

Καθαρά Δευτέρα με άσχημο καιρό

Από τις 15 του μήνα, την Καθαρά Δευτέρα δηλαδή, αναμένεται αλλαγή του καιρού. Το ατμοσφαιρικό βουνό που εδώ και ημέρες καλύπτει τα νότια τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να επεκταθεί προς τα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου, ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο στις κακοκαιρίες, ώστε να μας έρθουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν αναμένονται από τις 15 Μαρτίου και μετά, διαδοχικές κακοκαιρίες που θα δώσουν αρκετές βροχές – καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια από τις τελευταίες ίσως εμφανίσεις του χειμώνα.