Αρχική Επικαιρότητα Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για έναρξη πεζοδρόμησης και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους πρόσθετους χώρους

Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για έναρξη πεζοδρόμησης και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους πρόσθετους χώρους

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Σφαιρία για τα ακόλουθα:

• Από την Παρασκευή 4.6.2021 θα ισχύσει η πεζοδρόμηση της κεντρικής παραλιακής οδού, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν το Φθινόπωρο του 2020 (ελεύθερη διέλευση 06:30–14:00 και 17:00-19:00). Επίσης, τα Π-Σ-Κ του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν οι πάγιες απαγορεύσεις κυκλοφορίας από Ν. Δυτ. Λιμάνι έως πιάτσα ταξί (20:00 με 01:00), οι οποίες τον Ιούλιο και Αύγουστο θα ισχύουν καθημερινά. Για το θέμα αυτό θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση από τον Δήμο.

• Από την ίδια ημέρα (Παρασκευή 4.6.2021) θα ισχύσουν και όλες οι «πρόσθετες» παραχωρήσεις επί της οδού, επί πλατειών, πεζοδρομίων και επί χώρων της χερσαίας ζώνης λιμένα που είχαν ισχύσει και το 2020, για όλα τα καταστήματα που ήδη έχουν λάβει την «κύρια» παραχώρηση για το 2021.

• Όσοι δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα στις οδηγίες του Δήμου και δεν έχουν υποβάλει αίτηση, ή έχουν υποβάλει αλλά δεν έχουν πληρώσει, θα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε μέχρι την Παρασκευή, διαφορετικά θα πρέπει να αποσύρουν άμεσα τις τραπεζαρίες τους.

• Τονίζεται ότι με την χρήση των «πρόσθετων «χώρων τα καταστήματα θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετήσουν έως τον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που έχουν απωλέσει εξαιτίας της τήρησης των προβλεπόμενων αποστάσεων στους «κύριους» χώρους και ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση μεγαλύτερου αριθμού από εκείνον που προσδιορίζεται από την άδεια λειτουργίας τους.

• Ο Δήμος θα ενημερώσει το Α.Τ. και το Λιμεναρχείο Πόρου για όλες τις άδειες χρήσεις κ/χ χώρου που θα έχουν εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή και θα ζητήσει την διενέργεια τυπικών ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, συνεπώς όποιο κατάστημα δεν έχει παραχώρηση θα βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές κυρώσεις (άμεση απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων, 3μηνη διακοπή λειτουργίας στις 2 παραβάσεις).

• Τονίζεται ότι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 26.5.2021, εισηγήθηκε στις αστυνομικές αρχές τον αυστηρό έλεγχο όλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα της τουριστικής περιόδου, αλλά και ο υγιής ανταγωνισμός.

• Τέλος, ενημερώνουμε ότι το βράδυ της Πέμπτης 3.6.2021 θα διενεργηθούν εργασίες διαγράμμισης και τοποθέτησης κολωνακίων, ώστε από το πρωί της Παρασκευής οι επιχειρηματίες να μπορούν να αναπτύξουν τις πρόσθετες τραπεζαρίες. Σημειώνεται ότι τα οχήματα που θα διενεργήσουν τις σχετικές μεταφορές θα μπορούν κατ’ εξαίρεση να εισέλθουν στον πεζόδρομο και το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00 έως 17:00).