Αρχική Επικαιρότητα Γ. Μαλτέζος: Μόνο ο Μουσολίνι έβγαζε διαγγέλματα & ο Καμπόσος – Στην...

Γ. Μαλτέζος: Μόνο ο Μουσολίνι έβγαζε διαγγέλματα & ο Καμπόσος – Στην δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δ. Καμπόσος

Σε μια συνέντευξη διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας παραχώρησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, στο SUPER TV και την Δημοσιογράφο Σοφία Μπαλή.

Στο πρώτο σκέλος της εκπομπής, παρουσίασε τα έργα που ”έβαλε μπροστά” κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με έργα πνοής που θα έπρεπε να είναι κάποια ήδη ολοκληρωμένα και κάποια άλλα εν εξελίξει καθώς η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη, δεν τα έχει ξεκινήσει! Βάζοντας έτσι ”τρικλοποδιές” στην Περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση μεγάλων και σημαντικών έργων στην Αργολίδας αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Στο δεύτερο σκέλος της εκπομπής, η συζήτηση έφτασε στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημήτρη Καμπόσου και του Γιάννη Μαλτέζου, αναφορικά με τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο δεύτερος για την δημοτική αρχή του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Μάλιστα ο κ. Μαλτέζος, δεν δίστασε να παρομοιάσει τον Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο με τον Ιταλό δικτάτορα Μουσολίνι για τα συχνά διαγγέλματα όπως ανέφερε. Εν συνεχεία παρουσίασε μια σειρά από ζητήματα όπως το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας καθώς και για τα 13 εκατομμύρια του ΥΜΕΠΕΡΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης) για ένα εργοστάσιο διύλισης νερού, που χάθηκε η ευκαιρία για ένα πολύ ποιοτικότερο νερό στις βρύσες των Δημοτών του Άργους και του Ναυπλίου. Το παρόν πρόγραμμα σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο, είχε περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν το εισήγαγε ποτέ ως θέμα στην οικονομική επιτροπή για συζήτηση και προς ψήφιση.
Μάλιστα ο κ. Μαλτέζος αναφέρθηκε στις πηγές της Λέρνης που υδροδοτεί και τους δύο δήμους (Άργους – Μυκηνών και Δήμο Ναυπλιέων), όπου πάνω από το χωριό τον Μύλων δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός, ενώ υπάρχουν ακόμα μέχρι και σήμερα βόθροι στην περιοχή όπου πιθανολογεί ότι στην λίμνη της υδροδότησης χύνονται ακάθαρτα ύδατα, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει και ένα κοιμητήριο.

Απάντηση από τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο

Την δική του απάντηση θέλησε να δώσει ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, αναφορικά με το ζήτημα της ποιότητας του νερού ύστερα απ’ όλα όσα ανέφερε στην χθεσινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος για τις πηγές της Λέρνης που υδροδοτεί τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και τον Δήμο Ναυπλιέων. Ο Δήμαρχος, αφού παρουσίασε τα στοιχεία από τις συχνές μετρήσεις ποιότητας του νερού που γίνονται, ανέφερε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Μαλτέζου για όσα συκοφαντικά είπε. Τόνισε μάλιστα, για ακόμη μια φορά, ότι το νερό που καταλήγει στις βρύσες των δημοτών είναι απολύτως κατάλληλο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος παρομοίασε την όλη κατάσταση, με το βρώμικο ”19” (εννοώντας τις δημοτικές εκλογές του 2019), όπου συκοφάντες και ψεύτες, του ζητούσαν γονατιστοί συγνώμη μετά και την μεγαλειώδη νίκη του στις εκλογές.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου