Αρχική Επικαιρότητα Ανοιχτή Τηλε – εκδήλωση για τον Τουρισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Ανοιχτή Τηλε – εκδήλωση για τον Τουρισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Καλούμε όλους τους πολίτες της Αργολίδας, είτε τους αφορά άμεσα ο Τουρισμός είτε έμμεσα, να παρακολουθήσουν την τηλε-εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Πέμπτη 13 Μαΐου στις 6 μ.μ. από τις Θεματικές Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας.

Κεντρική εισηγήτρια η Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχισσα Τουρισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτίνα Α΄ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό.

Εισήγηση σχετικά με προτάσεις και λύσεις σε θέματα Τουρισμού της Αργολίδας θα κάνει ο Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα τοπικά προβλήματα και τις προτάσεις που αφορούν την περιοχή της Ερμιονίδας θα εκθέσει ο Παναγιώτης Αρανίτης, Συντονιστής του Τμήματος Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι Εκπρόσωποι Φορέων του Τουρισμού της Αργολίδας που θα συμμετάσχουν και θα καταθέσουν τα προβλήματα, τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους είναι:

  • Δαμούλος Φώτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας
  • Χρόνης Tάσος, Δήμαρχος Επιδαύρου
  • Zώτος Πέτρος, Πρόεδρος Συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων Αργολίδας
  • ΔρούζαΜαριλένα, Αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ναυπλίου
  • Γεωργιδάκης Γιάννης  , Πρόεδρος Συλλόγου επαγγελματιών Tολού (ΣET)
  • Bερδελής Βασίλης, Προέδρος Συλλόγου ξενοδόχων Αρχαίας Επιδαύρου
  • Χρόνης Χρήστος, Πρόεδρος Συλλόγου τουριστικών επιχειρήσεων « Ζευς» ( Ασίνη, Δρέπανο, Βιβάρι, Κάντια, Ίρια )
  • Φλίγκα Τζίνα, Πρόεδρος της Ένωσης κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου
  • Σταυρόπουλος Ανδρέας, Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων
  • Aφίφης Σπύρος, Πρόεδρος Συλλόγου ιδιοκτητών αναψυκτηρίων καφέ-μπαρ Ναυπλίου «το Ανάπλι»
  • Κωστόπουλος Αθανάσιος, Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ναυπλίου. Μέλος Δ.Σ Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου
  • ΔιζέΣμάρα, εκπρόσωπος ξεναγών Αργολίδας
  • Γκίνης Δημήτρης, Τοπικός σύμβουλος Αρχαίας Επιδαύρου
  • Μπίμπα Μαρκέλλα, Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας
  • Ψυχογιός Τάκης, Πρόεδρος τουριστικής επιτροπής Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Σύνδεσμος συμμετοχής:  https://us02web.zoom.us/j/85420335608

Σελίδες παρακολούθησης στο Facebook: (https://www.facebook.com/syrizaargolidahttps://www.facebook.com/syrizaargousproodeutikhsymmaxia,https://www.facebook.com/syrizanafpliou,https://www.facebook.com/%CE%9F%CE%9C-%CE%A3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%95%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-325677891392202)

Σημεία που θα εστιάσει η συζήτηση αποτελούν: Η πρώτη αποτύπωση από το άνοιγμα της εστίασης, Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Τουρισμού πριν και μετά το άνοιγμά τους, Εργασιακά και στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό, Μαζικός τουρισμός, κρουαζιέρα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Εσωτερικός και εξωτερικός τουρισμός, Υγειονομική ασφάλεια και Πρωτόκολλα τουρισμού.

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες στον τουρισμό βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική πραγματικότητα, μια και η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση έχει ανατρέψει κάθε σχεδιασμό τους.

Στην Ελλάδα, η κρίση στον τουρισμό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από άλλες χώρες, λόγω του ποσοστού του πληθυσμού που εργάζεται και δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα. Η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση απειλεί να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα και στην τοπική οικονομία αλλά και την κοινωνική συνοχή στο Νομό Αργολίδας. Άλλωστε, η σημασία του τουρισμού για την περιοχή μας είναι γνωστή.

Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση απαιτεί την πολυδιάστατη αντιμετώπισή της από την πολιτεία πάνω στους άξονες της επιδοματικής στήριξης των εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουρισμού, της σημαντικής ενίσχυσης των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, των άριστα οργανωμένων αλλά και ρεαλιστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε βραχυπρόθεσμη βάση αλλά κυρίως ενός συνολικού ανασχεδιασμού του τουριστικού μας προϊόντος, βασισμένου σε τάσεις που προϋπήρχαν της κρίσης, αλλά ενδυναμώνονται και επιταχύνονται από αυτή, σε μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.