Αρχική Αθλητικά Πανναυπλιακός: Όλο μέλι – μέλι και από τηγανίτα τίποτα

Πανναυπλιακός: Όλο μέλι – μέλι και από τηγανίτα τίποτα [βίντεο]

Ουδέποτε για όσους με γνωρίζουν προσωπικά υπήρξα ποδοσφαιρόφιλος παρ’ ότι αναγνωρίζω την αξία του οποιοδήποτε αθλήματος πόσο μάλλον του ποδοσφαίρου στην χώρα μας αλλά και στην μικρή μας κοινωνία.

Εχθές για πρώτη φορά συμμετείχα ως ακροατής με την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε μια σύσκεψη φίλων, στελεχών ακόμα και ανθρώπων που έχουν δώσει αίμα για την ομάδα του Πανναυπλιακού.

Η συνάντηση ομολογώ ότι έγινε σε κλίμα συναίνεσης με σκοπό την άνοδο της ομάδας.  

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Μάκαρη, μιας και ήταν το «τιμώμενο πρόσωπο» ως νέος επενδυτής, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στην ομάδα για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε δεν ήρθε να χάσει χρήματα, αλλά έχει μάθει ως επιχειρηματίας να επενδύει.

Αυτό που σίγουρα δεν άκουσα από τον ίδιο, είναι πόσα χρήματα θα βάλει κι αν οι στόχοι είναι μετρήσιμοι και εφικτοί.

Και εξηγούμε

Αν πάρουμε ως ενδεχόμενο ότι ο κ. Μάκαρης, πράγματι βλέπει με επιχειρηματική ματιά την επένδυση, στον Παναυπλιακό και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, πόσα χρήματα θα βάλει στον ”κουμπαρά”της ομάδας και ποιοι πραγματικά είναι οι στόχοι και σε τι βάθος χρόνου;

Ένας πρωτοετής φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, γνωρίζει καλά ότι ένα επιχειρηματικό σχέδιο απαιτεί τρία βασικά πράγματα:
1. Το ύψος της επένδυσης.
2. Ποιοι είναι οι στόχοι και σε τι βάθος χρόνου.
3. Απόσβεση των χρημάτων και κέρδη.

Σίγουρα για το πρώτο δεν ακούστηκε τίποτα! Για τους στόχους, το μόνο που ειπώθηκε είναι η άνοδος της ομάδας. Εντάξει, αναμενόμενο, αλλά μέχρι ποια κατηγορία και μέχρι πότε, ούτε αυτό το ακούσαμε καθώς και η απόσβεση των χρημάτων με τα πιθανά κέρδη που και εκεί δεν έγινε αναφορά.

Θα πει κάποιος καλοπροαίρετος – φίλαθλος της ομάδας, τι μας ενδιαφέρει, πόσα θα βάλει ο κάθε επιχειρηματίας και πόσα θα κερδίσει και πότε. Πράγματι για κάποιον φίλαθλο μπορεί να μην έχει καμία σημασία αλλά η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού έφτασε την ιστορική ομάδα κυριολεκτικά στα τάρταρα !

Παράλληλα όμως μπορεί να δείχνει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Την πρόθεση αυτών που λένε ότι θα βάλουν χρήματα και θα παλέψουν για την ομάδα.

Είναι πράγματι η αγάπη για τον αθλητισμό και το Ναύπλιο ή ένας καιροσκοπισμός με στόχο την υφαρπαγή λίγων ψήφων ακόμα;

Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε απόλυτα αν και τα προμηνύματα αυτό δείχνουν. Η ιστορία είναι αυτή που είτε θα μας δικαιώσει είτε θα μας διαψεύσει. Το ζήτημα είναι να μην πληγωθεί κι άλλο η ιστορία μιας ομάδας και κυρίως τα όνειρα που μπορεί να κάνουν μικρά παιδιά μέσα από αυτήν.

Το παρόν γνωστό, το μέλλον αβέβαιο, εδώ θα είμαστε όμως να το παρακολουθούμε..

Βίντεο: VIP LIFE STYLE – Παναγιώτης Μάζος

Π.Τ