Αρχική Επικαιρότητα Άδειασμα του Παύλου Μαρινάκη σε Κ. Μάκαρη και σε Γ. Μαργέτα     

Άδειασμα του Παύλου Μαρινάκη σε Κ. Μάκαρη και σε Γ. Μαργέτα     

Μια ερώτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας στην χθεσινή διευρυμένη νομαρχιακή συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας έμελλε να γίνει η ”Αχίλλειος Πτέρνα” των διεκδικητών του Δήμου Ναυπλιέων Κωνσταντίνου Μάκαρη και Ερμιονίδας Γιάννη Μαργέτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν ο μόνος που κατέβηκε με την ”σημαία” της Νέας Δημοκρατίας στην Αργολίδα στις δημοτικές εκλογές του 2019 όντας μέλος του κόμματος πολλά χρόνια, απευθυνόμενος στον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη, ρώτησε για τα όσα ακούγονται περί χρισμάτων και στηρίξεων με τον ίδιο να απαντά αυτολεξεί:

Δεν δίνω χρίσματα ως γραμματέας, δεν δόθηκαν χρίσματα το 2019 και δεν έχω εκ της θέσεως μου αρμοδιότητα να το κάνω αυτό. Κάθε εβδομάδα στελέχη του κόμματος είμαστε σε διαφορετικό νομό. Συναντάμε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, επιμελητήρια, πολίτες.  Και τους συναντάμε για να μας πουν κυρίως τα προβλήματα τους, αυτή είναι η δουλειάς μας και τίποτα άλλο ! Οι πολίτες θα κρίνουν τους Δημάρχους. Από εκεί και πέρα για να τελειώνουμε με αυτήν την συζήτηση αποκλειστικό και μοναδικό κριτήριο για την οποιαδήποτε στήριξη ή μη που δεν θα έρχεται από εμάς αλλά κεντρικά από το κόμμα και τον Πρόεδρος μας, θα είναι η στάση όλων για τις βουλευτικές εκλογές. Όποιος δώσει την μάχη, στην πρώτη γραμμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, βγει έξω στο δρόμο μιλήσει για το πρωθυπουργό, μιλήσει για το κυβερνητικό έργο έχει κάθε λόγο να περιμένει βοήθεια από το κόμμα. Το να μιλάμε όμως, ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές ακολουθούν τις πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές για τα επόμενα πολλά χρόνια της πατρίδας, θεωρώ ότι βάζουμε το εγώ πάνω από το εμείς. Χρίσματα δεν έχουν δοθεί και βασικό κριτήριο για όλους είναι τι θα κάνουν στις εκλογές!

Συνεπώς λοιπόν, όσοι διαδίδουν ότι έχουν την στήριξη ή το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος, ψεύδονται με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών ή την υφαρπαγή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με σκοπό να τους θέσουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Τέλος, όπως μαθαίνουμε, από διασταυρωμένες πηγές, με το που ολοκλήρωσε αυτήν του την τοποθέτηση ο Παύλος Μαρινάκης, ο κ. Μάκαρης αποχώρησε από την αίθουσα φανερά απογοητευμένος και επανήλθε στο τέλος της συνεδρίασης ενώ ο κ. Μαργέτας παρέμεινε στην αίθουσα προβληματισμένος και σκεπτικός.

Π.Τ.