Αρχική Επικαιρότητα Το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τη μάστιγα του κορωνοϊού, ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν ανακοινώνεται ότι:

Κατά τις ακόλουθες τέσσερις ημέρες :
• Δευτέρα 22 Μαρτίου,
• Τρίτη 23 Μαρτίου,
• Τετάρτη 24 Μαρτίου και
 • Πέμπτη 25 Μαρτίου,

και ώρα 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ. θα μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται για προσκύνηση, φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων. Οι πιστοί θα ανάβουν τα κεριά τους, μόνο στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, όπου θα έχουν τοποθετηθεί μανουάλια και στην συνέχεια θα εισέρχονται μέσα στον Ιερό Ναό,όπου θα υπάρχουν έξι ιερές εικόνες, με ξεχωριστό διάδρομο η κάθε μία, για να προσκυνήσουν μία και μόνο εικόνα και θα αποχωρούν αμέσως, μετά την προσκύνηση, για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στον Ιερό Ναό είτε εσωτερικά, είτε στον προαύλιο χώρο, για υγειονομικούς λόγους.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στις 24 Μαρτίου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 25 Μαρτίου, θα τελεσθούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο, χωρίς την παρουσία πιστών.

 Επισημαίνεται ότι, οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση (ατομική προσευχή) σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698. ΦΕΚ 20 Μαρτίου 2021 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1076, παράρτημα ΙΙΙ, στον Ιερό Ναό της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου, κατά το εορταστικό τετραήμερο, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετακίνησής τους, όπως αυτές ισχύουν, δηλαδή αποστολή SMS στο 13033 με το νούμερο πέντε (5) ή κατοχή εγγράφου για νόμιμη μετακίνηση,σύμφωνα με την υπ αριθ. 25489/Θ1/4.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ι. Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ