Αρχική Επικαιρότητα Ν. Κεραμέως: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών και πανεπιστημιακών

Ν. Κεραμέως: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φοιτητών και πανεπιστημιακών

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ξεκαθάρισε ότι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διά ζώσης επιστροφή στα θρανία και τα φοιτητικά έδρανα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα. Κεραμέως σημείωσε πως «συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες (15/7) άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε επισήμανση ότι η κυβέρνηση προωθεί εμβολιασμό πανεπιστημιακών και φοιτητών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «θα τα εξετάσουμε όλα».

Για ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κα. Κεραμέως απάντησε ότι «περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει. Χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας». Παρ’ όλα αυτά δεν έκανε αναφορά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό καθηγητών και δασκάλων.