Αρχική Πόρος Κόντρα στην απόφαση του Δημάρχου Πόρου η Α’ βάθμια εκπαίδευση Πειραιά

Κόντρα στην απόφαση του Δημάρχου Πόρου η Α’ βάθμια εκπαίδευση Πειραιά

Ενημερώνω ότι τα 2 Δημοτικά και τα 2 Νηπιαγωγεία του Πόρου λειτούργησαν παράνομα σήμερα, κατά παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2022 Απόφασης Δημάρχου, η οποία ανακοινώθηκε στους Διευθυντές των Σχολείων την Κυριακή το μεσημέρι και δημοσιεύτηκε και διαβιβάστηκε εκ νέου στις 07:08 σήμερα το πρωί.

Η Απόφαση μου για μη-λειτουργία των Σχολείων (μόνο για σήμερα Δευτέρα 10.1.2022) ελήφθη λόγω έκτακτων συνθηκών σύμφωνα με την αρμοδιότητα που έχουν οι Δήμοι δυνάμει του ά. 94 παρ. 4 εδ. 27 του Καλλικράτη («Πρόσθετες Αρμοδιότητες Δήμων: .. 27. Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου»).

Όπως πληροφορήθηκα, στους Διευθυντές των Σχολείων δόθηκε εντολή από τον Διευθυντή Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά να αγνοήσουν την Απόφαση του Δήμου και έτσι οι γονείς των μαθητών αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί έλαβαν μήνυμα ότι τα Σχολεία τους θα λειτουργούσαν (με κάτω του 10% των παιδιών να προσέρχονται τελικά σε αυτά).

Το σχόλιο μου στα παραπάνω είναι ότι τα λάθη και οι παραλήψεις από μέρους του Υπουργείου δεν μπορούν να διορθώνονται με νέα περισσότερο χονδροειδή λάθη και με πραξικοπηματικές πρακτικές. Οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου καλά θα κάνουν να επικεντρωθούν στην διασφάλιση της εφαρμογής των ισχυόντων πρωτοκόλλων, αντί να λειτουργούν με fake news και με εξωθεσμικές πρακτικές. Επίσης, ας φροντίσουν να στελεχώσουν τα 4 Σχολεία μας με τους 6 δασκάλους (οι 4 ειδικοτήτων), τον 1 καθηγητή πληροφορικής και την Γυμνασιάρχη που λείπουν.

Υ.Γ. Ας λήξει εδώ το συγκεκριμένο θέμα με την ελπίδα ότι τα πρωτόκολλα για τα self και τα rapid test θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά στον Πόρο.

Γιάννης Δημητριάδης
Δήμαρχος Πόρου