Αρχική Αργολίδα To Γαλλικό ELLE γράφει για τον Αργείτη Αριστείδη Τζονευράκη

To Γαλλικό ELLE γράφει για τον Αργείτη Αριστείδη Τζονευράκη

Με τίτλο το παγκοσμίως φημισμένο ELLE  γράφει για τον Αριστείδη ΤζονευράκηPour son défilé Croisière, Dior met le savoir-faire grec à l’honneu” σε απόλυτη

μετάφραση” Για την κρουαζιέρα του, ο Dior βάζει στο προσκήνιο την ελληνική τεχνογνωσία” και αυτό είναι μια ακόμα διάκριση για τον Αργείτη – Έλληνα μόδιστρο – καλλιτέχνη.

Στγκεκριμένα το ELLE αναφέρει τα εξής: 

Το απόγευμα της 17ης Ιουνίου, το Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα φιλοξένησε την επίδειξη μόδας Dior Cruise 2022. Ο γαλλικός οίκος είχε την ευκαιρία να αποκαλύψει σιλουέτες εμπνευσμένες από την Αρχαιότητα αλλά και από σύγχρονα αθλητικά είδη. Για να δημιουργήσει τα κομμάτια της συλλογής, η ετικέτα συνεργάστηκε με ντόπιους τεχνίτες με πολύτιμη τεχνογνωσία. Επειδή για τη Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια της ετικέτας πολυτελείας, κάθε συλλογή είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος μεταξύ του δημιουργικού έργου, της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας. Για να προωθήσει τις τεχνικές της ελληνικής βιοτεχνίας, πήγε να συναντήσει τον Αριστείδη Τζωνεβράκη, έναν ράφτη-κεντητή του οποίου το εργαστήριο βρίσκεται κοντά στο Άργος της Πελοποννήσου. Μια αποκαλυπτική συνάντηση για τον Ιταλό σχεδιαστή, που της ανέθεσε να κεντήσει ένα σακάκι Dior Book Tote με τη μοναδική της μέθοδο που κατασκευάζει και διακοσμεί οποιοδήποτε φόρεμα και οποιοδήποτε αξεσουάρ. Αποτέλεσμα: το σακάκι Bar είναι επεξεργασμένο σε λευκό, όπως η πιο εμβληματική του έκδοση που φαντάστηκε από τον Monsieur Dior και φέρει επωνυμία με παραδοσιακά ελληνικά κεντήματα. Από την πλευρά του, το Book Tote επανεξετάζεται με ένα γαλάζιο φόντο, που τονίζεται από αυτά τα άψογα λουλούδια. Σας κάνουμε να ανακαλύψετε τη δημιουργική διαδικασία αυτών των δύο καινοτομιών σε εικόνες.