Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» ανοιχτά του Ναυπλίου

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» ανοιχτά του Ναυπλίου

Ενα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, το «Le Bougainville», με σημαία Γαλλίας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί ανοιχτά του Ναυπλίου, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες για το φετινό καλοκαίρι μέσω κρουαζιέρας.

Το κρουαζιερόπλοιο-megayacht, που ανήκει στην εταιρία Ponant Cruises, έκανε την έναρξη στους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων στον αργολικό κόλποι προερχόμενο από την Ύδρα και ο επόμενος σταθμός του είναι η Μύκονος.

Έχει μήκος 128 μέτρα, χωρητικότητα 184 επιβάτες σε 92 καμπίνες και 110 μέλη πληρώματος και ανήκει στην γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Ponant, η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και το 2019 είχε πραγματοποιήσει πάνω από 170 αφίξεις στην Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» κατασκευάστηκε το 2017 με το πλοίο ως σκαρί να κατασκευάζεται στη Ρουμανία και από εκεί λίγο πριν το τέλος του 2018 μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο για την αποπεράτωσή του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Με το συγκεκριμένο σκάφος οι παροχές προς τους ταξιδιώτες βρίσκονται πολύ πάνω από τα συνήθη στανταρντς και για τον λόγο αυτό οι κρουαζιέρες χαρακτηρίζονται ως κρουαζιέρες των κροίσων.