Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Τελετή λήξης εχθές για την Ναυτική Ναυπλιάδα με βακαρόλα

Τελετή λήξης εχθές για την Ναυτική Ναυπλιάδα με βακαρόλα [φωτογραφίες & βίντεο]

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Ναυπλιάδας 2021» κορυφώθηκαν στον χώρο του «Π» στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Δικαιωματικά, με την απονομή τιμής στην θάλασσα, την ζωοδότρα θάλασσα του Ναυπλίου, με την ρίψη στεφάνου προς τιμήν του «αφανούς ναύτη» από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου στην υγρή αγκαλιά της θάλασσας, μια αγκαλιά που κλείνει όλη την πόλη αλλά και απονέμει τιμή στους ανθρώπους που την υπηρετούν.

Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Ναυπλιάδας 2021 ήταν αφιερωμένες στα 200 χρόνια από Ελληνική Επανάσταση γι’ αυτό στην εκδήλωση με την χρήση της τεχνολογίας οι ήρωες του 1821 “αναδύθηκαν’’ μέσα από την θάλασσα προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους χιλιάδες ντόπιους και κυρίως επισκέπτες.

Λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας η τελετή λήξης ήταν λυτή συγκριτικά με άλλες χρονιές με μια ολιγόλεπτη ομιλία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, εν συνεχεία ακολούθησε η  γνωστή «βακαρόλα» όπου φωτισμένα  ψαροκάικα του Συλλόγου Αλιέων Ναυπλίου με τα πολύχρωμα φώτα και  βεγγαλικά πάνω από την Αργολική πρωτεύουσα σήμαναν την λήξη της εκδήλωσης αυτής.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρους, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Σμυρναίου – Αναστασίου, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου ” Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σπαντιδέας, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου – Πλωτάρχης Παναγιω΄της Παπακωνσταντίνου κα.