Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Ναύπλιο: Κάν’ το όπως η Σαντορίνη

Ναύπλιο: Κάν’ το όπως η Σαντορίνη

Στην επιτυχία ενός τουριστικού προορισμού, είναι να «σε θέλει και η τύχη» λιγάκι. Μπορεί να έχεις εξαιρετικό προϊόν, μπορεί να κάνεις ποικίλες διαφημιστικές καμπάνιες, μπορεί να ξοδέψεις του κόσμου τα χρήματα, αλλά στο τέλος τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα και τα οφέλη πενιχρά.

Υπέροχα ηλιοβασιλέματα υπάρχουν χιλιάδες σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε όλη την Ελλάδα, τη χώρα του φωτός. Για κάποιον -άγνωστο σε εμάς- λόγο, ένα από τα δημοφιλέστερα παγκοσμίως είναι της Σαντορίνης και πιο συγκεκριμένα της Οίας.

Και όχι άδικα φυσικά, αφού το θέαμα είναι συγκλονιστικό. Αλλά για να λέμε την αλήθεια, κάτι παρόμοιο μπορείτε να δείτε σε αρκετά άλλα μέρη στη χώρα μας. Όμως, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς, που συντηρούν πανέξυπνα το μύθο του ηλιοβασιλέματος στην Οία….

Είναι άραγε η τύχη που λέγαμε, ή γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια διατήρησης και προβολής αυτού του θεάματος της φύσης; Ποιος ξέρει;

Το Ναύπλιο ως ένας πλούσιος και ευλογημένος τόπος από ιστορία θα μπορούσε να ‘’εκμεταλλευτεί’’ αυτό το «θαύμα της φύσης» μέσα από τα Ιστορικά του Μνημεία. Ακροναυπλία, Παλαμήδι και Μπούρτζι θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς όχι μόνο για την ιστορία τους αλλά και για την θέση που βρίσκονται όπου εύκολα κανείς μπορεί να θαυμάσει τους χιλιάδες χρωματισμούς που σχηματίζονται το καλοκαίρι κυρίως, από το ηλιοβασίλεμα.