Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Μήνυση από το Δήμο Ναυπλιέων για το seaaccess – Εκκωφαντική σιωπή από...

Μήνυση από το Δήμο Ναυπλιέων για το seaaccess – Εκκωφαντική σιωπή από την αντιπολίτευση

Δεύτερη μήνυση κατατέθηκε εχθές το απόγευμα από το Δήμο Ναυπλιέων για την δολιοφθορά του seaaccess που είναι εγκατεστημένο στην παραλία της Πλάκας. Είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται για τον ίδιο λόγο μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες καθώς κάποιοι είτε βρήκαν ως ”παιχνίδι” το κόψιμο του ιμάντα που επιτρέπει την λειτουργεία του μηχανήματος είτε κάποιοι απλά έχουν τους δικούς τους σκοπούς.. Γιατί μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η φθορά του seaaccess με διαφορά λίγων μόλις εβδομάδων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε δύο διαφορετικές παραλίες του Δήμου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το μηχάνημα που εξυπηρετεί τα Άτομα με Αναπηρία στην παραλία της Πλάκας Δρεπάνου, τίθεται εκτός λειτουργίας.

Ο λόγος; Ο ίδιος ακριβώς με αυτόν που είχε θέσει εκτός λειτουργίας το μηχάνημα και στην παραλία της Καραθώνας.

Μεταξύ 7.30 π.μ. και 7.15 μ.μ., άγνωστος/οι, παρουσία κόσμου στην παραλία και κανένας δεν είδε τίποτα, έκοψαν ξανά τους ιμάντες που κινούν το βαγόνι για να μπει το εξυπηρετούμενο άτομο στην θάλασσα.

Δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, η ίδια φθορά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κοψίματος (απόδειξη οι φωτογραφίες), σε διαφορετική παραλία, κινεί εκ νέου υποψίες.

Απευθυνθήκαμε στην εταιρεία , με φωτογραφίες ενώ είχαν και την εμπειρία από το μηχάνημα που επισκεύασαν πριν λίγες ημέρες και είχαν αποφανθεί πως υπήρχε δολιοφθορά με σιγουριά 100% . Η διαπίστωση είναι η ίδια μόνο και μόνο από τις φωτογραφίες, αφού το κόψιμο δεν διαφέρει σε τίποτα απολύτως με αυτό του προηγούμενου μηχανήματος.

Κλήθηκαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, να δουν από κοντά το μηχάνημα ώστε να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και στη συνέχεια θα επανέλθουμε γνωρίζοντας και  τον χρόνο που θα πάρει να αποκατασταθεί η ζημιά αυτή, ώστε και πάλι να δοθεί προς χρήση για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που το χρειάζονται.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο και κατατέθηκε νέα μήνυση κατ’ αγνώστων. 

Σιγή από την αντιπολίτευση

Και ενώ θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μέχρι στιγμής ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια καταδίκη για το συμβάν. Αργά αντανακλαστικά ή κάτι άλλο;

Πάντως ο κ. Λαμπρόπουλος ο οποίος φαίνεται με τα μέχρις στιγμής δεδομένα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές μόλις προχθές βιάστηκε να κατηγορήσει τον Δήμο για την αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας από δύο παραλίες του Δήμου Ναυπλιέων. Ξέχασε ή μάλλον δεν ήξερε να μας πει ότι οι γαλάζιες σημαίες έχουν αφαιρεθεί προσωρινά όχι μόνο από το Ναύπλιο αλλά συνολικά από 15 ακτές της χώρας. Ενώ στο ίδιο κείμενο ξέχασε να αναφέρει ότι στην ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που είναι η υπεύθυνη για τις γαλάζιες σημαίες αναφέρει επ’ ακριβώς πως ”στις εν λόγω ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική”.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της Εταιρείας για την αφαίρεση των γαλάζιων σημαιών στις 15 ακτές της χώρας

Η αντιπολίτευση οφείλει να ασκεί κριτική αλλά οφείλει να προτείνει λύσεις και ιδέες, κάτι που μέχρι στιγμής από τον κ. Λαμπρόπουλο δεν έχουμε δει σε πολλά θέματα όπως και σε αυτό το πανελλαδικό πρόβλημα των ναυαγοσωστών που έχει προκύψει και έχει ενημερώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τους πολίτες πριν από μερικές εβδομάδες.


Το δελτίο τύπου που είχε δημοσιεύσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook o κ. Λαμπρόπουλος

Δελτίο τύπου 3.8.2021

Υποστολή σημαίας.. Δυστυχώς, λόγω ατυχών και άστοχων ενεργειών και μη ,της κουρασμένης και αναποτελεσματικής δημοτικής αρχής, αφαιρούνται με ανυπολόγιστες συνέπειες οι γαλάζιες σημαίες στο Κονδύλι και στο Τολό επειδή έως και σήμερα δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες.. Ουδέν έτερο σχόλιο επιτρέπεται .
Ευάγγελος Αθ. Λαμπροπουλος
Δημοτικός Σύμβουλο

Το Argolida24.gr με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα δίδει αμοιβή σε όποιον/α δώσει επαρκείς πληροφορίες που θα οδηγήσουν στους δράστες ή τον δράστη για την καταδικαστέα αυτή πράξη και θα καλύψει πλήρως την νομική του προστασία αν αυτό απαιτηθεί. Περισσότερες πληροφορίες στο argolida24news@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6946379680