Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου ενώνει την φωνή της με το Σωματείο Εργαζομένων...

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου ενώνει την φωνή της με το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Ν. Ναυπλίου και συμμετέχει στην κινητοποίηση

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου, ενώνει τη φωνή της και τη δράση της με το κάλεσμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και συμμετέχει στην κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου στις 1 Δεκέμβρη , ώρα 9:00

Ενώ οι οικογένειές μας βρίσκονται αντιμέτωπες με το τέταρτο  και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνό το νοσοκομείο Ναυπλίου από κρεβάτια, ΜΕΘ, μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια στιγμή οι αποδυναμωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα.

Ζούμε συνεχώς με ο άγχος:

  • Αν θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την συνταγογράφηση των φαρμάκων για μας και τις οικογένειές μας.
  • Αν ο μισθός και η σύνταξη θα φτάσουν για να αγοράσουμε τα αναγκαία φάρμακα.
  • Αν θα μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές στη φάση της εμμηνόπαυσης.
  • Αν οι έγκυες θα εξασφαλίσουμε τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου
  • Αν θα βρούμε γιατρό στο νοσοκομείο για να εξετάσει τα άρρωστα παιδιά μας.
  • Αν το νοσοκομείο της πόλης μας έχει την απαιτούμενη υποδομή για να εξασφαλίσει επιτυχείς νοσηλείες και χειρουργικές επεμβάσεις.

Απορρίπτουμε  αυτήν την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας στην Υγεία, στη Μητρότητα με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τις επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Παλεύουμε για ενιαίο σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, για κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο Φάρμακο.

Διαβάστε επίσης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου