Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος: Οφείλουμε πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ευχαριστούμε !

Δ. Κωστούρος: Οφείλουμε πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ευχαριστούμε !

Γιορτάζουμε σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Θα ήθελα να εκφράσω τον αμέριστο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εγγυώνται καθημερινά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ ευαίσθητος και θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε με την δέουσα προσοχή και εκτίμηση δεδομένου ότι η συνεισφορά τους στο έθνος και στην πατρίδα ήταν και παραμένει πολύ μεγάλη.

Σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει ενταθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με αυταπάρνηση, πίστη στο καθήκον και με υψηλό πατριωτικό φρόνημα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενη απειλή ενώ παράλληλα θέτουν τις βάσεις για ένα ασφαλέστερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα είναι έτοιμες όπου χρειαστεί και όταν χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα του Έθνους. Τους οφείλουμε πολλά.

Τιμούμε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άντρες που τις υπηρετούν, επιτελώντας την εθνική τους αποστολή, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της χώρας και τη διασφάλιση των συνόρων μας για να υπάρχει στον τόπο μας ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία.