Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών με τίτλο ”Σχολική Διαμεσολάβηση: Εμπειρίες & Προοπτικές”

Διαδικτυακή Συνάντηση Εκπαιδευτικών με τίτλο ”Σχολική Διαμεσολάβηση: Εμπειρίες & Προοπτικές”

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας και Τρικάλων, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα: «Σχολική Διαμεσολάβηση: Εμπειρίες & Προοπτικές» την Πέμπτη 8 Απριλίου, 18:00-21:00.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών που έχουν υλοποιήσει προγράμματα Σχολικής Διαμεσολάβησης και η ενίσχυση του θεσμού της ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων, από τα ίδια τα παιδιά στο χώρο του σχολείου.

Το πρώτο μέρος της συνάντησης περιλαμβάνει παρεμβάσεις από τις προσκεκλημένες ομιλήτριες: Αστέρη Θεοδώρα, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Προϊσταμένη του Τμήματος Ενταξιακής Εκπαίδευσης και Καινοτομίας του ΙΕΠ, Μουσιώλη Δήμητρα, Νομικός, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια στην Αγγλία, Ρουμπέα Γιούλα, Διευθύντρια του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων.

Στο δεύτερο μέρος σε μικρές ομάδες θα δοθεί η ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και εμπειρίας εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Τα αποτελέσματα της δουλειάς των μικρών ομάδων θα παρουσιαστούν στην ολομέλεια και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Γιατράκος Ιωάννης
Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας