Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Αποκλειστικό: Από το Ναύπλιο ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατηγορείτε ότι βοήθησε σε...

Αποκλειστικό: Από το Ναύπλιο ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατηγορείτε ότι βοήθησε σε απόδραση στις Φυλακές Κορίνθου

Από το Ναύπλιο είναι ο αρχιφύλακας ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερις ημέρες στην Κόρινθο, καθώς σύμφωνα με το την αστυνομία αυτός και δύο συνάδελφοι του φέρονται να βοήθησαν βαρυποινίτη να αποδράσει από τις φυλακές Κορίνθου.

Οι τρεις σωφρονιστικοί αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ ο βαρυποινίτης ισχυρίζεται ότι συμφώνησε μαζί τους να πληρώσει 60.000 ευρώ για να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία ήταν να δώσει «προκαταβολή» 30.000 ευρώ (η οποία δόθηκε λίγες ώρες πριν την απόδραση- το πρωί της ίδιας ημέρας) και ακόμα 30.000 ευρώ σε δεύτερο χρόνο (μετά δηλαδή από την απόδρασή του).

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος βαρυποινίτης απέδρασε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου στην Καλλιθέα. Ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης 45 ετών και οχτώ μηνών για απάτες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Ιανουάριο του 2018 η αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ διαπίστωσε ότι ο 45χρονος πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθληπτική διαταραχή – επί εδάφους διαταραχής προσαρμογής, ενώ διαπιστώθηκε ποσοστό αναπηρίας 67% από ψυχιατρική πάθηση.

Στις καταθέσεις που έδωσε ο 45χρονος, μετά τη σύλληψή του στις 15 Νοεμβρίου σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, ανέφερε την εμπλοκή τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων στην απόδραση. Κατόπιν, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στις τρεις συλλήψεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι σήμερα παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή.