Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Έως τις αρχές καλοκαιριού οι υπογραφές για την Μαρίνα στο Ναύπλιο

Έως τις αρχές καλοκαιριού οι υπογραφές για την Μαρίνα στο Ναύπλιο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διενέργειας Διαλόγου με την προεπιλεγείσα εταιρεία στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την μαρίνα του Ναυπλίου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Η διαδικασία του διαλόγου περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των τεχνικών και χρηματο-οικονομικών λεπτομερειών του έργου, όπως και το μίσθιο που θα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο.

Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο και με την ολοκλήρωσή της η εταιρεία θα κληθεί να καταθέσει δεσμευτική προσφορά, η οποία θα εξεταστεί στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος του ερχόμενου Μαΐου ή στις αρχές του φετινού καλοκαιριού θα μπουν οι τελικές υπογραφές για το αντικείμενο της εν λόγω ΣΔΙΤ που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας στο Ναύπλιο.

Την πενταμελή Επιτροπή Διενέργειας διαλόγου αποτελούν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργος Μουταφίδης -πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής- και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μιχάλης Αποστολάκης.

Μετέχουν επίσης η Αλεξάνδρα Δόγα εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ΣΔΙΤ), ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης.