Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Ένα μικρό αλλά πανέμορφο χωριό στην Αργολίδα για διακοπές

Ένα μικρό αλλά πανέμορφο χωριό στην Αργολίδα για διακοπές [βίντεο]

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από το Τολό της Ελλάδας, με τις ατελείωτες παραλίες του. Το Τολό (πρώην Τουλόν, Μινώα) είναι ένα χωριό στον νομό Αργολίδας, χτισμένο κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού Κόλπου. Η μεγάλη παραλία της, σε συνδυασμό με τα τρία νησιά που την περιβάλλουν και δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο για σκάφη, το έκανε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς

Το Τολό είναι ένα μικρό αλλά πραγματικά μαγευτικό μέρος, που απλώνεται κατά μήκος μιας καταπληκτικής αμμώδους παραλίας. Στην πόλη του Τολού θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να απολαύσετε τις πολύτιμες διακοπές σας. Εστιατόρια για να γευτείτε πεντανόστιμα γεύματα λίγα βήματα από την παραλία, καταστήματα για να αγοράσετε οτιδήποτε χρειαστείτε αλλά και καφετέριες και clubs για διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Στη γειτονική περιοχή του Τολού θα βρείτε περιοχές υψηλού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το Ναύπλιον, το Άργος (αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης), οι Μυκήνες και βέβαια η Επίδαυρος με το παγκοσμίως φημισμένο αρχαίο θέατρο.

Το Τολό αποτελεί ιδανικό μέρος για κάθε είδος διακοπών, είναι ένα Παλιό ψαροχώρι, που εκτείνεται κατά μήκος μιας όμορφης αμμουδιάς & κατοικείται από ιδιαίτερα φιλόξενους κατοίκους. Στην πεντακάθαρη θάλασσά του θα απολαύσετε το κολύμπι, το ψάρεμα & όλα τα είδη θαλασσίων σπορ.

Ένα επίσης μαγευτικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείτε στο πέρασμά σας από το Τολό είναι το Δρέπανο είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό μόνο 9χλμ απο το κέντρο του Ναυπλίου, που συνδυάζει τις καταπράσινες εκτάσεις των μανταρινιών με την καταγάλανη παραλία της Πλάκας. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι χτισμένος στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος με θέα την ανοιχτή θάλασσα. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο ή ένα μονοπάτι από το Δρέπανο, θα φτάσει ο επισκέπτης σε ένα γραφικό παραδοσιακό ψαροχώρι, το πλέον προστατευόμενο λιμάνι της Αργολίδας, το γνωστό Βιβάρι.

πηγή: e-radio.gr