Αρχική Δήμος Ναυπλιέων Ολοκληρώθηκε η 23η Πανελλήνια Συγκέντρωση της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσικλετιστών της BMW Ελλάδος...

Ολοκληρώθηκε η 23η Πανελλήνια Συγκέντρωση της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσικλετιστών της BMW Ελλάδος στο Ναύπλιο [φωτογραφίες]


Πραγματοποιήθηκε η 23η Πανελλήνια Συγκέντρωση της Ελληνικής Λέσχης Μοτοσικλετιστών της BMW Ελλάδος στο Ναύπλιο.

Τα μέλη της Λέσχης βρέθηκαν στο Ναύπλιο το τριήμερο από την Παρασκευή 11/06 έως και την Κυριακή 13/06. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν την οδική συμπεριφορά καθώς και παρουσίαση δύο νέων μοντέλων μοτοσυκλετών.

Ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Hyperion, κατασκευασμένης από φοιτητές του Πανεπιστημίου Σερρών με τη χορηγία της
BMW Motorrad Hellas
1η Πανελλήνια παρουσίαση M1000RR – 212 hp

Στοιχεία για την M1000RR – 212 hp

Εξοπλισμένη με όλον τον κόσμο της σειράς Μ, η νέα εκλεκτική M RR ωθεί το πακέτο της S 1000 RR σε νέα όρια.

Η BMW Motorrad επένδυσε στην επέκταση της περίφημης σειράς Μ, ήδη γνωστής από τα βελτιωτικά εξαρτήματα για τα αυτοκίνητα της εταιρείας, στις μοτοσυκλέτες της με την παρουσίαση της ανάλογης λίστας εξοπλισμού.

Τώρα έρχεται η σειρά της πρώτης μοτοσυκλέτας που θα φέρει το πανίσχυρο αυτό γράμμα ως χαρακτηριστικό γνώρισμά της, αυτή είναι η γέννηση των μοντέλων Μ.

Το νέο M 1000 RR – το οποίο η BMW αποκαλεί και M RR για συντομία – βασίζεται στο S 1000 RR και κουβαλά ένα ευρύτατο πακέτο αξεσουάρ και βελτιώσεων με στόχο την απόδοση και τη μοναδικότητα.

Κινητήρας

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά με τεχνολογία BMW ShiftCam αποδίδει 212 hp στις 14,500 rpm, με μέγιστη ροπή 11.5 kg.m στις 11,000 rpm. Το ανώτατο όριο περιστροφής του έχει ανέβει στις 15,100 rpm καθώς εξοπλίζεται με νέα πιστόνια (2 ελατηρίων) Mahle σε προσαρμοσμένους θαλάμους καύσης, συμπίεση ανεβασμένη στο 13.5:1, μακρύτερες και ελαφρύτερες μπιέλες τιτανίου Pankl, επανασχεδιασμένους αυλούς εισαγωγής και εκκεντροφόρους.

Με νέα εξάτμιση τιτανίου από την Akrapovic, η κινητήρια μονάδα του M R αποδεικνύεται ισχυρότερη αυτής της στοκ S 1000 σε όλο το φάσμα από τις 6,000 ως τις 15,100 rpm.

Αεροδυναμική

Η προσθήκη ανθρακονημάτινων φτερών Μ στο μπροστινό τμήμα του φέρινγκ έρχεται να προσφέρει τα αεροδυναμικά οφέλη που έχουν εξελιχθεί και δοκιμαστεί στις πίστες του παγκοσμίου SBK.

Πλαίσιο-Αναρτήσεις

Το αλουμινένιο πλαίσιο βασίζεται σε αυτό του S 1000 RR και συνδυάζεται με αναρτήσεις κουρδισμένες με γνώμονα το χρονόμετρο στην πίστα.

Φρένα και ανθρακονημάτινοι τροχοί M

Η BMW χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τις δαγκάνες της σειράς Μ σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής της ως αρχική τοποθέτηση. Εξελιγμένες σε συνεργασία με την εργοστασιακή ομάδα WorldSBK είναι ανοδιωμένες σε μπλε φινίρισμα. Προσθέτουμε ανθρακονημάτινες ζάντες Μ για ένα κορυφαίο πακέτο που κάνει την M RR να ξεχωρίζει παντού.

Όργανα

Η ίδια TFT οθόνη που φορά το S 1000 RR εμπλουτίζεται εδώ με τα M GPS laptrigger και M GPS data logger, δύο στοιχεία που ήδη είναι διαθέσιμα ως έξτρα στη λίστα αξεσουάρ της σειράς Μ.

Ενεργοποιούνται με έναν κωδικό που περιέρχεται στο M competition package.

M competition package

Αν δεν σας φτάνουν τα παραπάνω, το πακέτο αυτό διαθέτει ακόμη περισσότερα αξεσουάρ που αγγίζουν όλες τις πλευρές της, από την απόδοση και τη χρηστικότητα ως την εμφάνιση.

Σε αυτά θα βρούμε αμέτρητα αλουμινένια εξαρτήματα Μ, το πακέτο ανθρακονήματος Μ, ένα ψαλίδι 220 γραμμάτια ελαφρύτερο του στάνταρ (σε ασημί χρώμα μόνο), καθώς και την αλυσίδα Μ Endurance με επίστρωση DLC και μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης.